DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Viata printre flori la granita dintre Spania si Franta

Tot mai multi dintre noi isi doresc o viata printre flori asa ca va  voi spune azi povestea cuiva care a si reusit sa o aiba. Cerdanya este o regiune situata in estul Pirineilor, divizata intre Spania si Franta. E un loc foarte iubit de soare fie vara, fie iarna – peste 3 000 de ore insorite de-a lungul unui an.  In partea spaniola a provinciei a decis sa-si traiasca viata Lali Cabani, de meserie decorator floral. Ce loc mai potrivit decat acesta ar fi putut gasi cand clima atat de blanda ii permite sa traiasca inconjurata de flori si plante tot timpul anului? Amplasarea casei este feerica – o pajiste luminoasa plina de flori salbatice bordata de coamele inzapezite ale muntilor Pirinei. Din florile salbatice, Lali face tot felul de aranjamente pe care le raspandeste prin fiecare coltisor.

Pentru ca natura e cel mai bun designer, Lali si-a gandit locuinta asa incat sa fie cat mai integrata in decor, cu ferestre multe si mari  prin care sa poata fi lesne admirate peisajele din jur. In interior, mult lemn, piatra naturala si, evident, un semineu care sa dea senzatia de camin in rarele nopti de iarna cand e mai racoare. Pentru ca de cele mai multe ori, spune Lali, iarna e atat de cald incat pana la miezul noptii toata lumea prefera sa stea pe veranda.

Lali are, bineinteles, si o florarie in Cerdanya, deci traieste din pasiunea ei si traieste bine. Furnizeaza flori si decoratiuni pentru un mare lant de florarii din Spania.

Pentru designul interior  a apelat la o prietena, Fatima Vilaseca. O stie de mult si  ii cunoaste bine gusturile – spatii mari, deschise, luminoase si cuminti, nu supraincarcate, ca sa fie suportul perfect pentru aranjamentele ei florale. Pentru ca daca ar fi avut flori si pe draperii, si pe stofa canapelelor si pe usi ar fi fost cumva prea aglomerat totul. Si tot ce-i prea mult strica, nu-i asa? Combinatia de rustic si modern e foarte relaxanta si potrivita cu locatia.

In Cerdanya e frumos  oricand, dar Lali se bucura cel mai mult de primavara si vara cand e inconjurata de florile ei favorite -hortensiile, trandafirii, lavanda si bujorii.

Va las sa admirati in fotografii casa asta de vis!

f1f2f3f4f5f6f7f8f9f10f11f12f13

 

sursa foto: EL MUEBLE.COM

 

 

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.