DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Vechituri de milioane

Din timp in timp, pe mine, cel putin, ma apuca asa o nerabdare nebuna de a scapa de tot ce mi se pare ca e in plus prin si pe langa casa. Basca, sa schimb diverse piese de mobilier care mi se par invechite sau, pur si simplu, nu-mi mai plac. Si apoi si regulile feng-shui spun ca daca renunti la surplus, viata iti va curge mai lin, nu? Sunt insa oameni cu idei care reusesc sa faca din vechi, nou, neobisnuit si frumos. Sa readuca vechiul la viata.

 

www.garden-collection.com
www.garden-collection.com

Iata, de exemplu, cum a ajuns o noptiera veche suport de nu-ma-uita. Ghivecele mici stau numai bine in sertare si ce bine arata! Mai greu cu udatul, dar nu imposibil.

 

cdn.homedit.com
cdn.homedit.com

Se ia un scaun din podul bunicii, care a mai ramas si fara sezut, dar are o forma interesanta. Intr-o sambata dimineata, se spala, se lustruieste si se revopseste dupa gust si dupa imaginatie. Cu buline si floricele, eventual – e o varianta care imi place si mie. Apoi se gaseste o galeata, cea in care ati pus varul la ultima primenire a casei e acceptabila, si se transforma in ghiveci. Atentie, sa-i dati si doua- trei gauri galetii, asa incat apa pentru flori sa se poata scurge si pamantul sa fie drenat cum trebuie. Rezultatul imi place la nebunie.

www.fleamarketgardening.org
www.fleamarketgardening.org

Ce avem aici? Niste stropitori si galeti din metal asa cum foloseau bunicii nostri pe vremuri. O englezoaica, pe nume Annie Steen, inspirata de o alta, Jeannie, s-a gandit sa le foloseasca pentru a face din ele o ingenioasa cascada inflorita. A avut nevoie de un tub si de niste gauri in recipiente tot pentru a permite apei sa se scurga. Operatiunea imi pare mai grea decat cea de mai sus, cu scaunul, dar iata ce i-a iesit lui Annie:

www.fleamarketgardening.org
www.fleamarketgardening.org

Superb, as zice. Acum, de la un sezon la altul, preocuparea lui Annie este ce aranjamente florale sa mai creeze pentru a-si pune mai abitir in valoare opera.

barci cu flori

Da, stiu, barci nu aveti pe langa casa cei mai multi dintre voi. Nici eu, desi cand ma uit la fotografia asta parca as cauta una.  Undeva prin Tulcea, la o pensiune din Delta sau de la Marea Neagra, parca s-ar mai gasi o barcuta care sa primeasca o noua fata si o noua viata. Foarte decorativa si aceasta idee.

Si acum ma gandesc la sifoanele din sticla acoperite cu plasa metalica ale bunicului. Si la fiarele de calcat cu abur, doua la numar. Oare pe unde or fi? Cu sau fara feng-shui, ma voi gandi mai bine ce arunc. Iar cand mai gasesc alte idei la fel de bune, o sa le impartasesc cu voi.

Tags:,
One Comment

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.