DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Un gradinar si bagheta lui magica. Gradina “Zi si noapte”.

g9

Cand intri in aceasta gradina e ca si cum te-ai aventura intr-o padure fermecata. Creatorul acestei minunatii, renumitul peisagist spaniol Jesús Ibáñez, merge pe ideea ca o gradina trebuie sa-ti faca sa vibreze toate cele cinci simturi. In timpul zilei, nuantele diverse de verde dau senzatia unei gradini luxuriante, iar seara peisajul devine unul spectaculos, mai mult decat potrivit pentru a depana amintiri cu prietenii pana mult dupa miezul noptii.

g1

Peisagistul spune ca pasiunea sa pentru munte si pentru expeditii l-a condus catre gradinarit. Este permanent inspirat de frumusetea salbatica a naturii si cauta, pentru fiecare proiect, sa pastreze echilibrul cu ecosistemul zonei.
Gradina din imagini a fost gandita special pentru o familie care locuieste la periferia Madridului.

“Casa lor este în stil colonial american și am vrut ca gradina sa i se potriveasca. Clima este continentala, asta inseamna căldură extremă și frig, asa ca am folosit specii rustice care se adaptează ușor. Mai mult decât atât, desi am vrut ca grădina sa para destul de sălbatica, cu ajutorul unor mici trucuri este usor de intretinut pe tot parcursul anului “, povesteste peisagistul.

g13

Pe o suprafata de 1.000 m 2, putem găsi o mare varietate de culturi. Există două zone de pădure definite: una cu fagi si stejari, oferind umbra răcoroasă în timpul verii și lăsand soarele sa patrunda  în timpul iernii, și o alta, la intrare, cu arbusti decorativi care toamna bucura proprietarii cu nuantele lor de rosu si portocaliu.

Pergolele si gardurile sunt imbracate in iasomie, care, alaturi de magnolii , da un parfum fantastic in perioada infloririi.  In curte se afla si un mic bazin cu nuferi si papirus, conceput pentru relaxare in respectul principiilor feng-shui – susurul apei are o putere vindecatoare magica, se spune.  Intr-un chiosc de lemn acoperit  cu Ivy, o planta cataratoare vesnic verde, sunt adapostite carti botanice vechi, seminte si pietre gasite in diferite locuri.

g3

Gradina a fost gandita in asa fel incat sa fie plina de culori indiferent de sezon.  Fiecare membru al familiei are locul lui preferat, fie pentru a citi, fie pentru a discuta, fie,  pur și simplu,  pentru a se odihni.  Cand prietenii sunt invitati la masa, porneste un adevarat concurs de imaginatie pentru a crea o atmosfera cat mai atractiva in functie de anotimp – vara, la umbra stejarilor, primavara, langa magnolii si iasomie, toamna, in coltul vesnic verde. Daca petrecerea dureaza pana noaptea, magia pune stapanire peste  întreaga grădină.  Potecile sunt marcate de lumanari,  sute de felinare si lampi  lumineaza romantic fiecare colt …  siluetele copacilor devin neclare și apar jocuri impresionante de umbre și lumini. Sub pergola acoperita de iasomie, in susurul apei, totul pare o feerie care incarca fericitii invitati cu o energie aparte.

g6

 

Gasim intotdeauna Grădina Edenului atunci când ne apropiem de natura, sustine Jesus Ibanez, si, admirand minunatia pe care a creat-o, nu ne e deloc greu sa-l credem. 🙂

g2g4g5g7g8g9g10g11g12sursa foto: EL MUEBLE.COM

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.