DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Picnic in gradina. Un decor din tot ce avem mai bun prin casa

 

 

 

picnic1Vremea calda ne scoate afara din casa si bine face. In weekendurile frumoase, mai toti ne-am dori sa plecam departe, in padure, intr-un parc, intr-o statiune deosebita. Nu e posibil, intotdeauna. De aceea, va propun ca, din cand in cand macar, sa profitati de balcoane, gradini, curti, ale voastre sau ale prietenilor, si sa va rasfatati luand pranzul sau cina impreuna. Dar nu oricum. Uitati de tacamurile si farfuriile de unica folosinta, de farfuriile ciobite, de fetele de masa patate de ani la care din diverse motive nu puteti renunta. Puneti-va imaginatia la treaba si scoateti de prin rafturi si sertare tot ce aveti mai bun si mai frumos. Nu e o drama daca nu aveti un set de farfurii sau de pahare pentru 6-8-10 persoane, le puteti combina, si, daca va pricepeti sa va jucati cu nuantele si texturile, masa voastra ar putea arata mai bine decat in reviste.

Multi avem tendinta sa pastram lucrurile “bune” pentru ocazii importante ca sa nu le “stricam”. Dar cine stie cand vine acea ocazie?

Cea mai importanta si palpabila ocazie e ziua de azi. S-o onoram, sa o infrumusetam si sa ne bucuram de ea cat ne sta in puteri. Picnicul din gradina personala poate iesi la fel de reusit ca un dejun la un restaurant celebru. Daca e completat cu voie buna, bate orice secventa de film, si se transforma intr-o amintire care sa ne incalzeasca iarna sau cand ne vom simti mai obositi si fara chef.

Sa folosim asadar tot ce avem mai frumos in noi si pe langa noi si sa transformam o zi banala intr-una speciala. Flori de camp sau flori de primavara, spice de grau, ramuri de salcie sau de forsithya, sfesnice, lumanari, tacamurile de argint de la bunica, stergare din bumbac multicolore sau albe ca laptele –  orice combinatie e permisa, mai tonica sau mai serena, in functie de dispozitie. Sa transformam picnicul din gradina intr-o petrecere pentru printi si printese pentru ca, in fond, asta si suntem – fetele regale ale universului nostru. Imaginati-va doar figurile vesele ale familiei si prietenilor asezati in jurul unei asemenea mese si sigur veti primi un imbold puternic sa ganditi un decor mult mai frumos decat cele din pozele de mai jos. Un decor din ce aveti mai bun prin casa.

pranzal-fresco-14picnicpicnic3sursa foto: pininterest

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.