DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Terasa mea

terasa mea

terasa meaTerasa casei este mereu locul asociat cu relaxarea, cu mirosul de cafea si prajituri, dar si de intalnirile atat de asteptate cu prietenii, cand fiecare subiect de discutie devine esential si trebuie epuizat. Si, din toate argumentele pe care le-am enumerat, terasa sau balconul casei noastre trebuie sa semene cel mai mult cu acea parte din noi pe care de obicei o lasam alaturi de pijama cand plecam sa infrutam lumea.

Anul asta, poate si vremea a fost capricioasa, mi-am dorit ca terasa sa fie colorata, sa o imbrac in culori vii si care sa cheme soarele si buna dispozitie. Am ales combinatia de portocaliu cu galben. La piata mi-a fost cel mai greu sa aleg, toate florile imi faceau cu ochiul, ma gandeam la niste muscate cu rosul lor neiertator. Dar am gasit aceste mimoze atat de suave cu rozul lor timid, care m-au fascinat! Asa ca le-am achizitionat si am primit si o reducere. Intr-un colt de piata stateau niste salbaticiuni de flori, ca niste fete nepieptanate, cu parul portocaliu si scurt cu o eticheta pe care scria “10 Ron”. Prea salbatice pentru gusturile rafinate ale cunoscatorilor, incetasera parca sa se mai bage in seama. Eu m-am gandit ca ar veni frumos si apoi rebelismul lor estetic m-a cucerit. Domnul care le vindea a ramas putin nedumerit de alegerea mea. Prezenta mea dadea senzatia unui om avizat si cu bani. Nu eram niciuna, nici alta, asa ca fericita ca nu cheltuisem mai mult de 75 Ron, ma indreptam spre masina. Incredibil, in celalalt colt, zambeau de langa o tejghea rasaduri de lavanda! Cand am ajuns langa ele si le-am simtit mirosul, mana mea a inceput sa cotrobaie dupa portofel. Doua rasaduri de lavanda 30 Ron……dar fericita!

Seara, cand florile si-au gasit locul pe terasa si racoarea isi intrase in drepturi, mi-am facut un ceai si am zambit, pana la urma cu 100 Ron, visul meu din vara asta a prins viata si cate carti asteapta sa fie rasfoite! Cate seri fiecare cu surpriza ei asteapta sa se intample!

DSCN1403 DSCN1404 terasa meaterasa mea1terasa mea HPIM5070sursa: Arhiva PersonalaDSCN1405

Tags:

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.