DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casa ca o explozie de veselie

cv4

Casa aceasta din Lake Forest, Illinois, e o dovada ca nuantele vii de verde si roz nu ies niciodata din moda.  Ruthie Sommers  este designerul care a conceput amenajarea colorata ca o infuzie de fericire. Casa a fost proiectata acum o suta de ani de arhitectul Ralph Milman dupa modelul caselor provinciale frantuzesti.

cv12

Astazi, locuinta apartine unei familii tinere, iar designul interior se asorteaza cu personalitatea proprietarilor asa cum este si firesc sa se intample. In living, Ruthie Sommers a incalzit seriosul mobilier clasic cu nuante vii de roz, verde si ciocolatiu. Canapeaua, care contrasteaza placut cu peretii albi din caramida, a fost tapitata cu o catifea din bumbac, iar colectia de perne a fost confectionata in cea mai mare parte din resturi de materiale ramase de la draperii, cuverturi sau cu diverse capete de serie de la magazinele de profil.  “Poate ca am exagerat cu pernele, poate a fost un exces de zel”, recunoaste designerul, explicand insa ca a vrut sa creeze o atmosfera vie, vesela si foarte confortabila asa incat fiecare membru al familiei sa-si gaseasca un adapost moale pe canapea.

cv5

Intr-o casa gandita in culori tari, dormitorul principal decorat in nuante pastelate, mai potolite, e ca un respiro necesar.

cv9

Pentru baie, designerul a ales o combinatie fresh de verde si alb, combinand interesant mobilierul clasic cu motivele geometrice. Cel de al doilea dormitor este ca o simfonie florala inspirata din stilul britanic.

cv8cv1cv2cv3cv7cv10cv11

Recunosc,  m-a cam mirat amenajarea asta pentru ca abunda de culori si combinatii, m-am gandit ca designerul a avut un mare curaj sa inghesuie intr-o singura casa atatea stiluri, nuante si motive. Dar imi place si indrazneala amenajarii si indrazneala proprietarilor care au acceptat-o. E o casa ca o explozie de veselie, o casa a carei  locuitori si oaspeti par sa nu cunoasca sensul cuvantului plictiseala. O casa usor nebuna, dar  foarte vibranta.

 

Tags:,

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.