DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Minunata gradina din Amara a familiei Stroe

amara8Sunt oameni care transforma in aur ceea ce ating. Sunt printre noi si cred ca secretul lor este ca isi cultiva pasiunile si fac din ele un mod de viata.

Din 500 de metri patrati de pamant, doi pensionari din orasul Amara, Ialomita, au facut un rai. Stela Stroe si sotul ei nu s-au trezit insa in raiul pe pamant cat ai bate din palme.  Muncesc de 20 de ani la gradina lor, aproape in fiecare zi, cu drag si dedicatie. Si cu multa rabdare pentru ca nicio o opera de arta nu se naste intr-o zi. Iar gradina lor asa a ajuns sa arate – ca o opera de arta. Ma bucur ca am descoperit-o pe Facebook pentru ca adesea suntem tentati sa cautam frumosul departe de noi. Casele si gradinile din strainatate ne sunt indeobste etalonul – asta este intr-un fel bine pentru ca ne ridica standardele si intr-un fel rau pentru ca ne poate determina sa trecem cu vederea bijuteriile din apropiere. Si mai e ceva. Cei mai multi dintre romani sunt inca obisnuiti sa stea ascunsi dupa gardurile lor, sa nu-si arate realizarile. Bine ar fi sa ne deschidem un pic si sa ne mandrim pe drept cu munca noastra, astfel am putea da idei si curaj si altora. Si am fi mai constienti ca avem o tara cu oameni vrednici si talentati.

Stela Stroe: Daca faci din pasiune, iti da Dumnezeu atata rabdare ca te minunezi si tu

Am intrebat-o pe doamna Stroe cat de greu este sa te ocupi de o asemenea gradina. Iata ce mi-a raspuns:

” Eu si sotul meu suntem doi pensionari animati de acelasi sentiment – dragostea fata de natura si de frumusetile ei . Munca in gradina nu spun ca este usoara, dar pasiunea cu care o facem si rezultatele acesteia ne fac sa uitam efortul si sa apreciem finalul. Putem spune ca munca in gradina are darul de a te face sa uiti de problemele vietii si sa vezi doar partea frumoasa a ei. Nu pot spune cu certitudine cam cat timp alocam muncii in gradina, uneori sunt zile pline, alteori cateva ore, in functie de necesitatile plantelor si capriciile vremii.
In gradina putem spune ca avem aproape de toate: legume, flori, plante medicinale, arbusti {coacaze,zmeura } , vita de vie, pomi fructiferi { meri, peri ,caisi,visini, gutui, pruni}.
Munca in gradina noastra este executata in intregime de noi doi. Daca ma intreaba cineva ce iubesc mai mult din gradina mea, pot spune totul, urasc doar buruienile si bineinteles daunatorii carora reusim sa le venim de hac. Rabdarea vine din pasiune. Daca faci din pasiune iti da Dumnezeu atata rabdare ca te minunezi si tu.”
amara7amara5amara6amara3amara2amara1
Privesc cu drag noutatile din frumoasa gradina de la Amara de cate ori doamna Stroe isi updateaza pagina de Facebook. O puteti gasi la aceasta adresa. Va doresc sa prindeti curaj si sa va urmati pasiunile asa cum face familia Stroe.
Tags:

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.