DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Milano, orasul balcoanelor gradini

Stiu ca lumea merge la Milano, fie pentru cumparaturi, fie pentru obiectivele turistice fascinante si incarcate de istorie ale acestui oras, dar eu am descoperit ceva ce m-a fascinant. Balcoanele milaneze sunt adevarate gradini suspendate, tradand, dincolo de concurenta, personalitatea fascinata de frumos a milanezilor. Milanezii par sa nu economiseasca niciun strop de imaginatie cand vine vorba sa-si faca propriul colt de rai.

Asa ca la Milano, am fost turistul cu capul in nori! Pur si simplu nu puteam sa-mi cobor privirea spre pamant! Dupa fiecare balcon, incercam sa ghicesc cine e “autorul”.Oare era un burlac, sau o tanara visatoare, poate era un cuplu? Aveau copii? Dar un catel? Era o doamna in varsta?

IMG_6438 IMG_6400 IMG_7433 IMG_6437IMG_4642IMG_4416IMG_4446IMG_4420

As fi dat orice sa-i cunosc pe fiecare! Dar toti aveau ceva in comun, erau pasionati de flori, de pomi,de frumos. Probabil cand se plimba pe strazile orasului lor, un oras al balcoanelor gradini, ei se stiu, se invidiaza, se admira unii pe alti, chiar daca nu s-au vazut poate niciodata. Chiar imi inchipui ca te-ai putea indragosti de fata care locuieste la balconul cu trandafiri, sau de baiatul care locuieste la balconul cu leandru si un maslin, daca nu e indragostit de doamna de la balconul cu magnolii……….

Pentru mine, Milano o sa ramana orasul balcoanelor gradini, caci nu am vazut niciun magazin, mi-a fost imposibil sa-mi cobor privirea!

IMG_4395

 sursa foto: arhiva personala

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.