DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Gradina secreta din centrul Londrei

london

Aproape de Covent Garden, Londra, si totusi ascuns, “Neal’s Yard” este unul dintre acele locuri pe langa care, daca nu stiai ca este acolo de pe net sau de la localnici, s-ar putea sa treci de o multime de ori si pur si simplu nu dai de el. Exista doar doua alei care duc in curte, ambele sunt destul de inguste si  pot sa dea numai mici indicii a ceea ce se afla dincolo .  “Neal’s Yard”este o gradina secreta in centrul Londrei , iar din strada principala nu ai cum sa intuiesti ca o alee atat de ingusta poate sa-ti poarte pasii intr-un mic paradis si poate de asta e vizitata doar de catre cei care stiu exact acest loc .

london1 london3 london4

Englezii vin aici pentru masa de pranz sau cina, pentru ca aceasta gradina este inconjurata de  magazinele “Neal’s Yard” de panificatie ,de inghetata facuta dintr-un delicios iaurt, de libraria” New Age”, dar si de mici restaurante. Cum a fost conceput acest paradis discret in centrul  Londrei? Ei bine , regretatul Nicolae Saunders a fost un personaj bine cunoscut britanicilor, care a  calatorit in Anglia si Tara Galilor intr-un van.  A scris o carte uimitoare – ” Alternative ale Angliei si Tarii Galilor  “, care a devenit un ghid de consiliere pentru cei care incearca sa traiasca un stil de viata altfel. Cartea includea sfaturi despre cum sa amenajezi case goale sau cum sa traiasca un tanar cu un venit mic . Saunders punea accent clar pe dezvoltare spirituala si viata simpla .

london6 london7 london8

Era anul 1976, cand Saunders s – a mutat intr-un depozit vechi in curtea lui Neal , care, la momentul respectiv, era, de fapt, doar o curte invadata de buruieni in spatele unor depozite si a unor cladiri . Recurgand la propriile principii de viata simpla si sanatoasa , Saunders a deschis un magazin “Wholefood” , iar acesta afacere a inceput sa fie un succes imens . Afacerea mergand din bine in mai bine, Saunders, a infiintat si un magazin unde vindea lapte , o cafenea , o farmacie si s-a specializat in remedii alternative de vindecare .

Intreaga curte a fost , de asemenea, adusa la viata de sculpturile lui Tim Hunkin , un absolvent de Cambridge, care a facut primii pasi in profesia sa  producand benzi animate  in ziarul “Observer” . Hunkin este creatorul ceasului magnific de pe frontispiciul  magazinului “Wholefood”  si al sculpturii animate cu oameni in picioare la coada la brutaria din “Scotland Yard” .

De la debutul sau , aceasta gradina confortabila si magazinele sale au devenit un loc de relaxare pentru londonezi , asa ca, daca se intampla sa te afli in Covent Garden , ai grija sa vizitezi Gradina lui Neal ,  va fi un adevarat festin . Este locul perfect pentru o masa de pranz in aer liber in timpul verii , pentru un ceai si  o gustare sanatoasa in timpul iernii .”Yard’s Neal” este la trei minute de statia de metrou Covent Garden si cinci minute de statia de metrou Leicester Square .

sursa: TravellerInLondon.com

              www.pinterest.comlondon10 london11 london13

 

 

 

 

 

One Comment

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.