DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Grădina celor 4 anotimpuri

anglia11 anglia13

Situata in curtea mica a unei proprietati din Wallsall, Anglia, “Four Seasons Garden” este una dintre cele mai incredibile gradini din lume.  Acesta nu este nicidecum la fel de mare ca alte gradini bine-cunoscute din Anglia, dar cu siguranta face parte din cele mai frumoase gradini din lume prin frumusetea si farmecul ei. Aspectul inedit al acestei gradini este ca cei care au creat-o si continua sa mentina gradina – Tony si Marie Newton – sunt complet autodidacti in gradinarit.

Acum 20 de ani, cuplul din West Midlands a decis să-şi transforme gradina traditionala intr-un peisaj uimitor si creativ. Totul a inceput ca un hobby pentru cuplu, iar gradina s-a transformat incet intr-una dintre cele mai populare gradini suburbane din Marea Britanie. Ma gandesc cat de placut este sa te trezesti dimineata in aceasta casa sau ce bucurie e sa stai cu familia si prietenii seara in gradina!

Din momentul in care le-a venit ideea, soţii Newton au plantat peste 3.000 de plante intr-un mic spatiu,  creand din plante o gama de culori specifica celor patru anotimpuri. “Four Seasons Garden” include peste 200 de ronduri, 350 de plante, o varietate de conifere si arbusti, precum si elemente exotice, cum ar fi ferigi, palmieri, bambuşi si banani. Dar mentinerea unei gradini frumoase cum este “Four Seasons” nu este o sarcina usoara, mai ales cu vremea imprevizibila, ca si in acest an, tocmai de asta Newton prefera plantele perene, pentru a se asigura ca supravietuiesc in orice conditii. Inghetul tarziu de anul trecut a fost un motiv de ingrijorare mare, iar Tony si Marie au ajuns sa foloseasca orice, de la lana horticola la fete de masa si pungi de plastic pentru a proteja plantele din gradina. Eforturile lor au fost rasplatite, au reusit sa salveze toate plantele.  Si cum aceasta gradina nu necesita numai o mare pasiune, ci si mult timp şi destui bani, au hotarat sa o transforme intr-o expozitie, care poate sa fie vizitata o perioada limitata pe an, pentru a strange banii atat de necesari continuarii proiectului lor.

Pentru mai multe fotografii incredibile ale “Four Seasons Garden” pe tot parcursul anului, poţi verifica fluxul pe Flickr  pe care Tony si Marie Newton l-au infiintat. Există mii de fotografii care asteapta sa fie descoperite.

Sursa: www.fourseasonsgarden.co.uk

rock1 rock3

 

 

rock6 rock4 anglia12 anglia14

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.