DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Ghid de ski în Austria

Vă tentează o vacanță la ski în Austria, dar nu știți ce să alegeți din oferta de stațiuni, una mai frumoasă decât alta? Vă propun un scurt ghid orientativ cu localitățile care mi-au plăcut cel mai mult în cei câțiva ani buni de când nu las să treacă o iarnă fără să colind pârtiile austriecilor.

Tirol, un rai al schiorilor

 1. Zona Tirol este foarte pitorească oriunde ați ajunge. Vă recomand Zillertall, cu 600 de kilometri de pârtii. Vă puteți caza în Mayerhofen, un orășel de vis. Sau la Gerlosplatte. Pentru că e situată la mare altitudine, în această zonă se poate skia din toamnă și până primăvara târziu. Infrastructura e ultramodernă, sunt și pârtii speciale pentru ski fond și săniuș, nocturne, plus o rețea gratuită de skibus. Nu ratați ghețarul de la Tux-Hintertux.
 2. Ischgl, cu peste 250 de kilometri de pârtie, este un fel de El Dorado al sporturilor de iarnă. Unii specialiști spun că aici s-a afla cele mai bune pârtii din Alpi.
 3. St. Anton-Lech-Zurs – pleci dimineața de pe o parte a văii și te întorci seara, cu ultima telecabină, pe cealaltă parte a văii. Sunt pârtii continue de câte 7-8 kilometri.
 4. Saalbach Hinterglemm – o vale minunată. Și aici găsiți o pârtie de circa 7 kilometri.
 5. Kitzbuhel – Jochsberg, o altă zonă cunoscută și foarte frumoasă. Pârtiile sunt lungi și rapide, iar cabina pe cablu orizontal oferă niște imagini de neuitat.
 6. Solden. Vă recomand să mergeți aici în perioada Festivalului Zăpezii când veți avea ocazia să vedeți un spectacol magnific pe platou – “Trecerea Alpilor de către Hannibal”. Biletele sunt cam scumpe, 100 de euro de persoană, dar merită.
 7. Dacă mergeți la Solden, treceți și pe la Obergurgl-Hochgurgl, o să vă placă.
 8. Serfauss – Fis- Ladis – trei vârfuri, echipamentele foarte moderne și, foarte important, locuri de cazare la prețuri bune.
 9. Nauders – ceva mai departe, dar cei 110 de kilometri de pârtie și peisajul justifică drumul.
Hintertux

Zona Salzburg. E mai aproape de graniță cu câteva ore și oferă pârtii foarte bune.

 1. Schladming- Dachstein -Tauern. De văzut ghețarul Dachstein, acoperit cu zăpadă tot timpul anului.
 2. Valea Gastein, cu stațiunile sale renumite pentru spa-urile cu ape termale în aer liber. La Bad Gastein găsiți 100 de kilometri de piste, iar traseele sunt spectaculoase.
 3. Kaprun – Zell Am See – și aici e de văzut ghețarul și de străbătut 140 kilometri de pârtie.
Pârtie pe ghețar

Zona Carintia. Este ceva mai joasă, de aceea nu e recomandat să mergeți acolo primăvara pentru că zăpada se poate topi. Se află la granița cu Italia.

 1. Bad Kleinkirchheim este un orășel spa, foarte pitoresc și destul de aglomerat.
 2. Nassfeld – zonă superbă, pârtii late, rapide, iar traversând pasul cu același nume puteți ajunge în Italia.

Pentru cazare puteți căuta aici sau aici

Dar doar după ce vă alegeți pârtiile unde vreți să schiați. Sau faceți invers: găsiți o cazare faină și vă pot ajuta să aflați care sunt pârtiile cele mai bune și cele mai apropiate. Zăpadă bună vă doresc și, dacă aveți întrebări, cu mare drag vă răspund.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.