DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Fort Lauderdale – milionar pentru o zi in Venetia Americii

Fr. Lauderdale

Fort Lauderdale este un oras nascut din dorinta de frumos si liniste a potentatilor din Miami, care si-au faurit un loc unde sa scape de aglomeratia si zgomotul din metropola. Au ales acest loc situat pe axa care leaga Miami de Palm Beach si scaldat de apele Oceanului Atlantic, brazdat de canale. Casele care sunt construite pe malurile canalelor te uluiesc prin arhitectura si gradinile aranjate cu atata bun gust. Palmieri, alei pietruite, tufisuri de flori, garduri vii, piscine, chioscuri din lemn si terase tipice sudului Americii, fac din gradina fiecarei case un mic paradis. Aici bulevardele sunt inlocuite de canale, unde apa de un albastru acuarela evidentiaza siluetele albe ale ambarcatiunilor aliniate la pontoanele caselor, de aici i-a venit si denumirea de Venetia Americii. Fort Lauderdale este in primul rand un loc de relaxare si de distractie pentru oamenii cu bani.  Beneficiind de circa 3.000 de ore insorite anual si un peisaj unic, in timp, a atras si oameni cu bani din multe colturi ale lumii, care au dorit sa-si construiasca aici o resedinta. Astfel ca, in Venetia Americii, zeci de proiecte de cladiri de la cele cu arhitectura victoriana pana la cele high tech pot, prin insiruirea lor, sa se constituie intr-un manual de arhitectura.

Fort Lauderdale este in acelasi timp unul din cele mai bogate orase ale Americii. Cu  doar 167.000 de locuitori te face sa te gandesti la el ca la o urbe conservatoare, sufocata de stereotipii provinciale, cu proprietati la un pret mediu, numai ca in Fort Lauderdale se scrie nu doar povestea unei asezari americane tinere, devenita oras in 1911, ci si topul celor mai scumpe proprietati din America de Nord.  Proprietarii si-au dorit si au investit in constructia unor vile si cladiri pe masura conturilor lor din banci. Fara economie de materiale si cu o mare risipa de idei si de solutii avangardiste, fiind din plin ajutati de peisajul acestui loc. Ei au reusit sa faca din Fr. Lauderdale, poate, unul din cele mai frumoase orase din lume.

Fort Lauderdale este in acelasi timp locul de unde pleaca spre insule exotice si in croaziere cele mai luxoase vapoare din lume. Poate si din toate motivele descrise aici, acest oras mi-a parut un loc extrem de ospitalier si locul perfect pentru o vacanta, am vazut cel mai mare numar de oameni fericiti pe metru patrat. Terasele din port sunt mereu animate, iar restaurantele si cluburile sunt la orice ora din zi si din noapte animate. Muzica, relaxarea, buna dispozitie si oceanul cu plajele lui enorme, dar si zgomotul lui unic sunt  argumente suficiente pentru a-ti dori sa te intorci in acest loc fara egal.

Ft.Lauderdale 21
www.descopera.ro

Fr. Lauderdale2 Fr. Lauderdale3 Fr. Lauderdale5 Fr. Lauderdale6 Fr. Lauderdale9 Fr. Lauderdale12 Fr. Lauderdale8 Fr. Lauderdale11 Fr. Lauderdale13 Fr. Lauderdale10 Fr. Lauderdale7

Sursa foto: Arhiva Personala. www.descopera.ro

Fr. Lauderdale16

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.