DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Cum să îți faci o grădină de iarnă

Sunrooms, wintergardens, orangerii sau, pe românește, terase acoperite – ce alt mod mai bun de a fi în natură în orice anotimp atunci când stai la casă? Cum e sa ningă și să viscolească sau să plouă și tu să vezi peisajul panoramic, eventual cu o ceașcă de ceai alături, fără să te ningă, fără să te plouă, fără să te bată vântul, dar neîngrădit de pereți opaci?

O terasa acoperita poate fi gândită inclusiv ca o extensie a sufrageriei sau a bucătăriei, poate fi birou, cameră de joacă, seră. Mărește spațiul locuibil și adaugă valoare casei tale. Sunt atât de multe metode, atât de multe modele, aproape toate frumoase, încât mi-e greu să decid care mi-ar plăcea mai mult. Fiecare își poate personaliza spațiul potrivit gusturilor și nevoilor: cu uși glisante, cu uși armonica, acoperiș de sticla sau acoperiș din țiglă metalica și ferestre velux, schelet de aluminiu sau de lemn tratat plus sticlă, etc.

Un șemineu de exterior, o mica bibliotecă, un dulap pentru depozitat mărunțișuri sau dulcețuri, ba chiar un candelabru-toate pot fi detalii care să accesorizeze și plăcut și practic un spațiu care ar putea deveni o bucurie a casei.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.