DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Castelul Hohensalzburg din orasul lui Mozart

austria10

Castelul Hohensalzburg este unul din acele locuri unde grandoarea naturii iti este asternuta la picioare. Orasul Salzburg are o arhitectura superba cu multe piatete si stradute in care iti face placere sa te ratacesti, dar aceasta bijuterie arhitecturala capata valente unice cand o poti admira de la inaltime. Castelul Hohensalzburg, prin pozitia sa pe muntele Festungsberg, domina intregul oras. Ajuns sus, te poti opri mai intai la terasa situata langa statia funicularului, de unde poti admira o superba panorama a orasului si a muntilor. Aerul curat si soarele bland vor completa admirabil acel timp petrecut pe terasa.

Castelul gazduieste mai multe muzee. Muzeul marionetelor, muzeul fortaretei, unde poti admira colectii foarte frumoase de vase de argint si de instrumente muzicale, camera de aur, muzeul Regimentelor Rainer, precum si o capela foarte frumoasa, capela St. George, poti vizita fastuoasa sala de banchet sau poti opta pentru un tur al galeriilor secrete ale castelului. Daca ai timp la dispozitie poti urca in turnurile castelului, de unde se deschid alte imagini panoramice ale Salzburgului si imprejurimilor sale si care iti vor taia respiratia.  M-a impresionat “Taurul din Salzburg”( un aerofon) din Turnul Kraut,care are peste 200 de tuburi. Această imensa orga mecanica a fost construita in 1502 de catre arhiepiscopul Leonhard von Keutschach. Ea a fost reinnoita de catre Rochus Egedacher in 1735.

Obosita, m-am reintors la terasa, unde am savurat un ultim cappuccino privind cum soarele aluneca alene spre apus peste un peisaj mirific. Apoi cand portile cetatii s-au inchis am ales sa cobor pe jos in oras si nu am regretat nicio secunda aceasta alegere, chiar daca noaptea se asternuse de mult cand am ajuns in oras.

austria8 austria7 austria9 austria4 austria5 austria6 austria11 austria3 austria austria2Sursa: Arhiva Personala.austria1

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.