DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Chelsea, Londra: Gradina de pe acoperis

Gradina de pe acoperis pe care v-o prezint azi se afla la ultimul nivel al unei cladiri din elegantul cartier Chelsea din Londra si este o oaza  proiectata in detaliu. Proprietarii isi doreau de mult timp o gradina insa nu-si puteau permite sa se mute intr-o casa la periferie din cauza obligatiilor de serviciu. Salvarea lor a fost terasa de pe acoperis. Si cine nu si-ar dori o asemenea salvare de 145 de metri patrati?

gradina de pe acoperis

Au gandit minutios proiectul, concepand terasa ca pe un apartament in aer liber, impartit in functiuni specifice: bucatarie, living, baie si curte cu gradina. Au ranforsat peretii, i-au varuit in alb, au pavat terasa cu placi elegante de calcar si au acoperit ferestrele care dadeau inspre terasa cu jaluzele din lemn de cedru. Punctul focal al gradinii de pe acoperis este un maslin la radacina caruia au fost plantate flori violet, pentru contrast. De-a lungul peretilor sunt aranjate cu grija spaliere de otel, jardiniere in forme geometrice si ghivece cu arbusti si plante rezistente precum buxus, ficusi si lavanda, astfel incat cea mai mare parte a anului terasa este verde. In zona de relaxare, troneaza un adevarat baldachin de glicina si iasomie, deci e usor de imaginat ce parfum pluteste in aer.

www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk

Minunata gradina de pe acoperis se poate adaposti, cand ploua, ninge sau bate vantul prea tare, sub  o copertina retractabila, impermeabila si … incolora astfel incat sa nu desparta vizual ochiul privitorului de cer. Totul a fost planuit in asa fel incat, intr-o buna zi, frumoasa terasa sa poata fi total si permanent acoperita si sa devina un apartament in sine, in completarea celui deja existent.  Asadar, proprietarii si-au satisfacut si dorinta de relaxare si pasiunea pentru gradinarit, dar au gandit si intr-o perspectiva financiara proiectul pentru ca modernizarea superbei terasa a crescut semnificativ pretul de vanzare al apartamentului lor.

www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk
www.shootgardening.co.uk

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.