DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Bulevardul Castanilor, comoara din Ploiesti

Am calatorit in multe tari din lumea asta, am vazut multe locuri care efectiv iti taie respiratia. Dar am un loc in orasul meu, unde ma plimbam de copil, si care poate sa fie comparat cu orice loc fascinant din lumea asta. Primavara, in luna mai, castanii infloresc si atunci tot bulevardul devine un loc magic, unde trunchiurile falnice ale castanilor se imbraca de fragilitatea alba a florilor si verdele crud al ierbii!Poti simti candoarea chemarii lor mistice si simti ca poti transcende timpul. Bulevardul Castanilor este poate cel mai vechi si mai bine conservat loc din Ploiesti, aici poti spune ca doar oamenii trec……el ramane monoton de frumos in vesnicia sa.

IMG_5449 IMG_5474 IMG_5477 IMG_5465 IMG_5458 IMG_5453

 In copilarie ma plimbam cu bunicul, obisnuia sa imi spuna povesti despre mama lui si tatal lui, care, cum venea primavara, ieseau la plimbare pe bulevardul plin de castani infloriti. Ea,  imbracata ca o printesa, cu umbrela ei de soare brodata si batista cu monograma, el, ca un lord, cu joben si baston…. Cand eram mai mare ieseam cu bunicile, fiecare povestindu-mi cum s-a indragostit si cum s-a casatorit. Apropo, bunica mea, mama tatalui meu, l-a intalnit pe bunicul cand se plimba cu prietenele pe Bulevard.

IMG_5450 IMG_5446 IMG_5444

Parintii mei aveau sa strabata Bulevardul de multe ori, fie cand plecau la facultate, fie cand se plimbau, fie cand veneau in vizita la socri. Bulevardul Castanilor este locul unde, daca pasii ar lasa urme si copacii ar  stoca secrete si vise, probabil ca ar deveni brusc un cufar cu minuni! Dar mai cred ca pentru cei care locuiesc in Ploiesti, Bulevardul Castanilor este si un loc “mistic” unde timpul e oprit in loc si oamenii nu mai au varsta, ci doar amintiri si vise!

IMG_5454 IMG_5440 IMG_5438 IMG_5436 IMG_5435

  

 sursa foto: arhiva personala

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.