DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Aventura langa Insula Capri-Grota albastra (1)

grota albastraHPIM3965Insula Capri e o bijuterie a Marii Tireniene, care ascunde mici comori in interiorul ei. Este un obiectiv turistic unic in lume. Marea isi schimba mereu culorile; este pe rand albastra, indigo, verde turcoaz, bleu. Iar drumul pe mare pana la Insula Capri este o aventura care merita traita. Cei care s-au aventurat intr-o plimbare cu vaporasul sau cu iahtul in jurul  faimoasei Grote Albastre au descoperit lumea ireala care  o invaluie ca o poveste de culori . Tot atat de frumoase dar mai putin celebre sunt Grota Alba, Grota Verde, Grota Minunata. Grotele sunt adevarate si fascinante spectacole naturale. „Grotta Azzurra” este o “vedere fabuloasa” unde intelegi  de ce aceasta cavitate carstica a adus reputatia insulei. Lumina patrunde printr- o fisura subacvatica care reflecta o culoare albastru intens , in timp ce restul pesterii ramane in umbra . Reflectia luminii solare in pestera transforma luciul apei intr-un albastru irizat . Grota a fost folosita din timpuri preistorice si era un bazin preferat al romanilor din timpul imparatului Tiberius.  Poate fi vizitata doar in excursii facute cu mici barci cu vasle.

Vizita la Grota Albastra (Grotta Azzurra) costa aproximativ 10 euro  si se face pe barci mici manevrate de marinari  experti. Desi interiorul Grotei este destul de mare , intrarea este extrem de ingusta , ceea ce face necesar ca pasagerii sa se intindă pe podeaua barcilor . Intrarea in „Grotta Azzurra” nu este permisa in conditii meteorologice nefavorabile .

Turistii care rezerva un tur privat de pe insula Capri si-ar putea dori să ia masa de pranz la unul dintre cele două restaurante din imediata apropiere a pesterii : elegantul restaurant de peste „Riccio” sau mai modestul , dar la fel de popularul , „Da Giovanni un Gradola” . „Grotta Azzurra”   este, probabil, cea mai bine cunoscuta si mare pestera din Italia si o atractie de top de pe Insula Capri .

Exista cel putin 3 trasee cu feribotul : ( vizitarea insulei este intre ora 9 dimineata si ora 18 seara, dupa plecarea ultimului feribot, rezidentii si turistii cazati pe insula sau pe iahturi cunosc o alta fata a Insulei Capri, cea a distractiei!)

-Dinspre portul din Sorrento si ajungi in Capri Town, in portul Marina Grande cam in 30 de minute. Un bilet costa 14 euro de persoana.

-Din portul Positano si ajungi in Capri Town, in Portul Marina Grande, cam in 30 de minute, iar un bilet costa 16 euro de persoana.

-Din portul Amalfi si ajungi in Capri Town, in Portul Marina Grande, cam in 45 de minute, iar un bilet costa 20 de euro de persoana.

sursa foto: arhiva personala

HPIM3948 HPIM3950 HPIM3952 HPIM3954 HPIM3953 HPIM3959 HPIM3961 HPIM3962

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.