DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Un hotel “crazy” in Vietnam

www.exotic-place.co
www.exotic-place.com

Cautand pe site-urile mele favorite, astazi am gasit un material despre un loc din Vietnam, care m-a atras mai ales prin numele care apareau in titlu: Gaudi, Dali, Disney. Recunosc, sunt fanul celor trei, dar cum puteau ei sa apara impreuna? Intr-un dictionar despre genii sau poate intr-un compendiu despre valorile secolului XX? Ei, bine, nu! Apar impreuna in titlul unui articol care descrie “Crazy House” din Vietnam, un hotel care combina elemente din creatiile lui Gaudi, Dali si Disney pentru o “atmosfera realmente de vacanta”. Arhitectul Dang Viet Nga a spus ca a fost inspirat de imprejurimile orasului Da Lat, dar si de opera catalanului Gaudi in realizarea acestui proiect.

Constructia,care imbina stilul organic cu cel impresionist include camere de oaspeti cu nume de animale, care reprezinta, in fapt, stilul traditional al tarii in  care acel animal traieste. Astfel, putem descoperi camera tigrului, camera cangurului, camera vulturului si tot asa. Nga descrie camera tigrului ca fiind reprezentativa pentru China, camera vulturului ca fiind simbolul Americii. Aceasta casa suprarealista,  folosita ca hotel, ofera o experienta unei povesti care devine realitate. Cele 10 bai ale hotelului vietnamez au puternice influente din opera excentricului Salvador Dali. In timp ce camerele sunt aranjate cu piese de mobilier facute manual,  scari si intranduri care dau senzatia de scoica. Exteriorul, atat de atipic pentru Asia, a fost multi ani contestat de comunitatea locala, dar astazi cladirea cu formele sale neregulate reprezinta un punct de atractie pentru multi turisti si un simbol al acestui oras din Vietnam.

Proiectul arhitectului Dang Viet Nga este impresionant si perfect incadrat in natura plina de flori exotice si colorate a Vietnamului. As fi vrut ca acest material sa aiba vreo 50 de fotografii, dar o sa va las placerea de a cauta si a descoperi singuri mai multe detalii despre acest loc unde “s-au refugiat” Dali, Gaudi si Disney.

Sursa:www.dailymail.co.uk, www.exotic-place.cowww.travel.org.vn

treehouse1
www.exotic-place.com
treehouse2
www.exotic-place.co
treehouse3
www.travel.org.vn
treehouse8
www.travel.org.vn.
crazyhouse1
www.travel.org.vn

 

treehouse9
www.travel.org.vn.
treehouse5
www.travel.org.vn.
treehouse4
www.travel.org.vn

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.