DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Un apartament eteric precum o definitie a relaxarii

Apartamentul de azi este, in intregime, opera unei tinere arhitecte din Minsk, Belarus. Se numeste Jenya Lykasova, este atrasa de stilul scandinav, atat de in voga in ultimii ani, de spatiile eterice si formele simple.

Micul apartament se remarca prin finisajele atent executate, ireprosabile la prima vedere, dar si prin metodele inovative prin care a fost delimitat si valorificat spatiul. Dressingul din dormitor, cladit din placaje de lemn perforat asemanator jaluzelelor, atrage atentia fara sa obtureze vederea si lasa zona de dormit perfect ordonata.

Biblioteca din rafturi suspendate a fost interesant expusa in micul spatiu dintre living si hol, pe un perete de efect, din caramida aparenta.  Biroul, atent plasat langa fereastra, are alaturi un mic spatiu de relaxare – in locul clasicului glaf, gasim o bancuta cu perne moi numai buna pentru o pauza de meditatie.

Bucataria, mica si ea, este despartita de living printr-un paravan vintage de lemn si sticla, foarte decorativ. Chiar daca e pe colt si are putin metri patrati, Jenya a gasit la Ikea mobilierul potrivit pentru ea. A folosit 2 culori de mobilier in bucatarie, o alta solutie din ce in ce mai folosita in ultima vreme pentru ca adauga un strop de dinamism spatiului.

Dar piesa de rezistenta a acestui apartament este balconul. O definitie a relaxarii, un loc in care abia astepti sa te retragi dupa o zi de munca. Doua leagane suspendate, o mini-gradina verticala, o masuta pentru “ceva bun” si … mai zen de atat nu se poate.

De altfel, Jenya si-a numit acest proiect “Amour” – intr-adevar, se vede ca e facut cu dragoste si inspira dragoste. Merita sa admirati aceasta casuta pe cat de simpla, pe atat de sofisticata, pe cat de relaxanta, pe atat de atent gandita si lucrata.

sursa foto

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.