DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Un apartament elegant si vesel ca un vals

Am ales sa va prezint acest interior care demonstreaza perfect ca nu e cazul sa va fie frica de culori.  Ca asezate in lumina potrivita si in formele care le avantajeaza, fie ca-s spatare de scaune, draperii sau lacuri de mobila, culorile se pot intelege si se pot pune in valoare chiar daca sunt mai mult de trei intr-o incapere – asa cum cere eticheta.

1

La acest apartament din Madrid au lucrat un arhitect si un designer, Carla Rotaeche si Ana Pardo. Ele spun ca au multi clienti care le cheama doar pentru renovarea casei si reimpartirea functiunilor, dar prefera sa se ocupe singuri de capitolul decoratiuni. Nu a fost cazul aici, proprietarii le-au dat mana libera sa se ocupe de fiecare amanunt dupa mai multe discutii in care le-au explicat care sunt preferintele lor in materie de stil si culori.

Ca orice apartament vechi, si acesta avea incaperi multe si mici, coridoare intunecoase si nefunctionale. Principiul arhitectelor mai sus mentionate este ca atunci cand spatiile comune sunt mari si luminoase intreaga locuinta va parea mai mare si mai ingrijita. Asa ca au sacrificat un dormitor pentru a castiga metri patrati in hol, bucatarie si dining. Au folosit usi glisante tot in scop functional, dar si estetic si au vopsit in alb podeaua de stejar si o parte a peretilor, anume cea care nu este imbracata in tapet.  Mare parte din casa este decorata cu tapet, pana si in bucatarie l-au folosit, dar este unul special tratat ca sa reziste la foc si umezeala. Desi prima impresie despre aceasta casa este cea de loc relaxat, fara rigori, sa stiti ca fiecare colt a fost gandit cu multa atentie, tinandu-se cont de o multime de aspecte, de la modul in care cade lumina naturala, la functionalitatea fiecarui obiect in asa fel incat sa nu se risipeasca niciun metru. Toata mobila, inclusiv cea din baie, a fost facuta la comanda ca sa se potriveasca intocmai cu viziunea designerului, cu forma casei si cu atmosfera ei incarcata de istorie. Probabil ca acesta este adevaratul talent al unui specialist: sa-ti dea impresia ca a decorat un spatiu ca si cum s-ar fi jucat cu unghiurile, texturile si culorile chiar daca in spatele acestei impresii stau masuratori precise si zeci de simulari.

Este o casa insorita, eleganta, care emana o stare de bine, bucurie si confort. Un spatiu in care nici macar un sertar n-a fost lasat la intamplare (va rog sa remarcati, in acest sens, dulapul multifunctional din bucatarie), dar pare ca totul s-a asezat usor, in timpul unui vals.

245678910111213casa pastelata 3

 

sursa: aici

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.