DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Un apartament ca o ploaie de vara

1

O ploaie de vara menita sa redea energia si prospetimea – asta imi inspira acest apartament neobisnuit. Are atata personalitate incat da pe dinafara si unora li s-ar putea parea excesiv de colorat si cu un stil incert, insa mie imi place, imi sugereaza curaj, naturalete si lipsa de inhibitii.

Apartamentul este amplasat  intr-o vila spaniola construita in anii 70 in regiunea Cercedilla. Noii proprietari s-au gandit sa transforme cladirea unifamiliala intr-un mic bloc compus din cateva apartamente si au gandit atent planurile de recompartimentare. Acest apartament este situat la mansarda si este compus din doua dormitoare, o terasa cu o vedere frumoasa si o zona de zi de dimensiuni generoase in care convietuiesc livingul, diningul, bucataria si biblioteca.

Designerul de interior Mara Matey s-a ocupat de reamenajare, iar tema pe care a pus-o in practica a fost “lumina si culoare”. A folosit atat mobilier vechi, mostenit, cat si cateva piese noi. Nu s-a ferit de pardoseala de ciment pictat, utila in zonele calduroase din Spania, nici de faianta mov, nici de scaunele de gradina pe care le-a combinat indraznet cu fotolii si canapele tapitate in catifea pretioasa.

Ciclam, turcoaz, verde, rosu, galben, aproape ca nu exista culoare sa nu fi fost folosita in acest apartament care nu prea respecta niciuna dintre regulile obisnuite ale designului de interioare. Daca ar fi totusi sa-l incadrez intr-un soi de tipar, as spune ca este un decor “bohemian vintage chic”.

Este o casa in care presul bunicii e bun prieten cu hota de ultima generatie, o casa cu radacini si aripi care te indeamna sa nu mai iei viata chiar atat de in serios. Este un loc, cred, perfect pentru vacante si, de altfel, poate fi si inchiriat in regim hotelier pentru weekenduri sau perioade mai lungi. Gasiti aici detaliile legate de rezervari, iar, daca pasii nu va vor purta prea curand spre Spania, sper, totusi, ca fotografiile va vor inveseli si va vor indemna sa mai “spargeti” niste norme.

P.S. Privelistea, piscina si gratarul sunt bonus. 🙂

2345678911

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.