DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

“The Fabulous Fox”, Atlanta – locul unde arta se intalneste cu luxul

fox1
www.foxtheatre.org
fox2
www.foxtheatre.org

Teatrul Fox din Atlanta (adesea cunoscut ca “Fabulous Fox”) este locul pe care il iubesc, de cand i-am pasit pragul. Am simtit ca evadez intr-o lume disparuta de mult, plina de eleganta si stil. Acest teatru este un bastion al deceniilor capricioase ale secolului XX. Impresionanta este cupola salii principale de spectacol care se transforma intr-un cer instelat, sau intr-un cer acoperit de nori in functie de piesa care isi urmeaza scenariul, facand publicul complice la o senzatie de feerie. Pauza spectacolului poate sa fie folosita pentru o mica aventura in incinta teatrului unde fiecare colt, fiecare camera este o incursiune intr-un alt secol, intr-o alta lume, unde stilurile arhitecturale si design-ul fac un intreg, purtandu-te in stralucirea si luxul timpurilor despre care obisnuim sa citim in carti.
Situat la 660 Peachtree Street NE in Midtown Atlanta, Georgia, este obiectivul central al Districtului Teatrului Fox Historic.

Sala de spectacole a fost amenajata cu 4678 scaune, dezvoltata ca un teatru si folosita si pentru film. Generosul Fox Theatre  gazduieste o varietate de evenimente culturale și artistice, inclusiv ale baletului din Atlanta, o serie de filme de vara si spectacolele companiei nationale de teatru de pe Broadway.  Fox are o orga cu patru claviaturi si 42-de tuburi sonore poreclita “Mighty Mo”. A fost construita la comanda de catre MP Möller Inc in 1929 in Hagerstown, Maryland. Cu 3,622 conducte, aceasta este a doua cea mai mare orga de teatru din America, prima fiind cea Wurlitzer de la Radio City Music Hall din New York City.
Fox Theatre din Atlanta este o bijuterie care poate face vizita ta in acest oras una memorabila, asa ca nu ezita sa-ti petreci o seara acolo daca ajungi in zona!

fox3
www.foxtheatre.org
fox5
www.foxtheatre.org
fox4
www.foxtheatre.org
fox6
www.foxtheatre.org
fox7
www.foxtheatre.org
fox10
www.foxtheatre.org
fox8
www.foxtheatre.org
fox9
www.foxtheatre.org
Fox Theatre
www.foxtheatre.org

sursa foto: arhiva personala si www.foxtheatre.org

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.