DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Terasa, vedeta unui mic apartament parizian

 

Proprietara acestui apartament s-a indragostit, de fapt, de terasa generoasa si s-a dat peste cap sa gaseasca o solutie de a o pune in valoare. In afara terasei, pe care in scurt timp a transformat-o intr-o mica gradina suspendata, locuinta ei nu promitea prea mult – era prost impartita, cu multe camere mici, coridoare intortocheate si intunecate. Se afla intr-un bloc construit in anii 70 in Paris si are 70 de metri patrati. S-a consultat cu un arhitect, Manuel Sequeira, care a convins-o sa cumpere dupa ce i-a prezentat un plan de recompartimentare si amenajare.

Si apartamentul a fost in asa fel regandit incat terasa sa fie vedeta – se vede din aproape orice colt, iar apartamentul initial mohorat a devenit unul foarte luminos. Arhitectul a mers pe stilul loft modular, a daramat toti peretii care nu afectau structura de rezistenta, a mutat bucataria in locul vechiului dressing, iar in locul fostei bucatarii a asezat biroul proprietarei care e manager IT si lucreaza destul de mult acasa.

Pentru ca in vechea bucatarie erau niste coloane care nu puteau fi eliminate, arhitectul le-a acoperit cu rigips si a construit in jurul lor niste nise interesante care tin loc de biblioteca. Dormitorul se deschide spre living cu ajutorul unor usi glisante care stau inchise, de fapt, numai cand gazda are musafiri. Altfel, ea prefera sa le lase deschise pentru a admira terasa si din pat. Si baia a fost marita si a devenit astfel mai confortabila.

Cum proprietara are o casa in Avignon, este fascinata de culorile intense din Provence. Pentru ca spatiul nu este mare, prea multe culori aprinse riscau sa-l supraincarce. De aceea, mobilierul a fost gandit in negru si alb, peretii au fost varuiti in alb, parchetul care imbraca unitar locuinta are nuanta potolita a stejarului, iar, in rest, numai pete de culoare -canapeaua mov, o alta canapea magenta, scaune portocalii, pleduri si perne colorate. Asadar baza amenajarii a fost gandita neutru astfel incat accentele vii sa nu supere. E un apartament vesel, deschis si plin de energie care sper sa va placa. Fara perdele, fara draperii, fara obloane, reconstruit in jurul oazei de bine de pe balcon.

 

sursa: aici
si aici

 

 

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.