DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Templul Xuan Kong din China

Xuankong en Chine
www.dailyrandomfacts.com

Xuankong en Chine10

Din punctul meu de vedere, cele mai frumoase constructii sunt cele care au avut menirea sa gazduiasca valorile credintei, indiferent daca ele sunt crestine, budiste, islamiste sau ale altor credinte mai mult sau mai putin cunoscute la noi. Unul din templele fascinante ale credintei din China este templul Xuan Kong.

Templul agatat parca de stanci, numit Xuan Kong, este singurul templu dedicat budismului, taoismului si confucianismului, care a reusit sa supravietuiasca timpului. Acesta a fost construit pe stanci pentru a evita inundatiile si hotii, la 246 de metri deasupra solului, o distanta apreciabila pentru acele vremuri. Astazi este poreclit „templul din cer”. El are o structura unica si o istorie de mai mult de 1500 de ani. In total, exista 40 de sali si pavilioane, care sunt legate prin coridoare perfect conservate. In templu, exista peste 80 de statui ale lui Buddha din fier, din cupru, din piatra si statui de lut. In unele pietre de la baza templului este sculptat caracterul chinezesc al maretiei, inscris de Li Po, care a fost cel mai mare poet al dinastiei Tang din China. La prima vedere, templul pare a fi foarte fragil, insa rezista de peste 1.500 de ani, structura sa nefiind modificata.  Grinzile de stejar montate in gaurile cioplite in stanca tin intreg complexul, in timp ce structura de sprijin principala este in roca de baza.

Situat la doar patru ore de Beijing,  Xuan Kong  este unul dintre cele mai impresionante temple din lume, care uimeste prin indrazneala arhitecturala, chiar si astazi cand tot ce mai ieri parea imposibil prinde viata prin dibacia arhitectilor. O vizita intr-un astfel de loc merita facuta, indiferent daca doar pentru a fi mai aproape de istorie, de Dumnezeu sau de sine!

Xuankong en Chine9
www.dailyrandomfacts.com
Xuankong en Chine5
www.dailyrandomfacts.com
Xuankong en Chine4
www.dailyrandomfacts.com.
monastiry
www.dailyrandomfacts.com

Sursa: www.dailyrandomfacts.com.

Xuankong en Chine8
www.dailyrandomfacts.com

temple temple1

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.