DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Superba casa din Toscana, renovata in stil country-chic

Frumoasele coline ale Toscanei ascund mici palate, foste hanuri si conace, case vechi si pline de personalitate. Unele sunt parasite, altele sunt locuite fara intrerupere de sute de ani de aceleasi familii, altele sunt cumparate de la nobili scapatati, renovate si transformate in niste adevarate bijuterii. Va amintiti filmul “Sub soarele Toscanei”, in care ea, personajul principal, paraseste America in urma unui divort si cumpara o casa abandonata dintr-un satuc italian? Casa aceea reuseste in cele din urma sa-i schimbe si viata si, evident, este ea insasi readusa la viata in urma unui complicat proces de renovare.

In localitatea Calenzano se gaseste casa pe care v-o dezvalui azi. Este inconjurata de vii si livezi de maslini si la o aruncatura de bat de biserica Santa Lucia a Collina, care a fost ridicata in secolul XIII. O locatie linistita si romantica, exact ca in filme. Casa de 400 de metri patrati a apartinut unei familii nobiliare, iar actualii proprietari, familia Menichelli, arhitecti peisagisti de profesie, o detin de peste 20 de ani. Au strans bani pentru o renovare ca la carte abia de curand, iar reamenajarea integrala a acestui loc de vis a durat peste doi ani.

Designerul care i-a ajutat, florentinul Antonio Lionetti, a mers pe stilul country chic si a pastrat absolut toate trasaturile originale ale casei. Materialele folosite au fost exclusiv naturale si, pe cat posibil, produse pe plan local. Culorile din interior sunt reproduceri aproape fidele ale nuantelor care se gasesc in exteriorul casei – tonuri de gri, de teracota, de verde stins, asa incat sentimentul de armonie cu natura incalzeste fiecare colt.

Superba terasa de iarna este locul meu favorit din aceasta casa. Este vorba de o veranda inchisa, cu geamuri largi, inspre peisajul de vis al Toscanei, inspre gradina aranjata cu pasiune de proprietari. In toata casa se simte si un puternic aer provensal. Si proprietarii, si arhitectul sunt indragostiti de Provence si asta se recunoaste dupa ghivecele de lavanda, dar si dupa sarmul specific francez pe care il are intreaga locatie.

De remarcat in aceasta casa si atentia aproape maniacala, recunoaste designerul, acordata fiecarui detaliu in parte. Totul este perfect, fiecare obiect este la locul lui, fiecare decoratiune respecta varsta si istoria casei.

Imaginati-va o dimineata de duminica insorita – va treziti aici in bataia clopotelor, in miros de lavanda, in mijlocul colinelor inverzite si viata, cu siguranta, pare fara greseala. 🙂

Gradina de iarna
Gradina de iarna

casa-toscana1casa-toscana2casa-toscana3casa-toscana4casa-toscana6casa-toscana7casa-toscana8

Exteriorul casei. In fundal, biserica din secolul XIII.
Exteriorul casei. In fundal, biserica din secolul XIII.

sursa

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.