DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

St. Katharine’s Dock, un colt de rai in Londra

st.catherine dock1Dickens Inn8St Katharine's Dock1

Despre Londra si locurile fascinante care o alcatuiesc sunt multe informatii pe net, dar as vrea sa va indrum spre unul dintre locurile cele mai dragi mie din acest oras si anume St Katharine’s Dock. Am ajuns aici cautand un loc unde sa mananc, dupa o zi lunga la Turnul Londrei. Avand atuul limbii, mi-a fost usor sa aflu care care este cel mai apropiat loc unde pot sa mananc, fara sa realizez ca el o sa ramana in harta sufletului meu. Dupa ce am trecut micul pod rosu, in fata mea s-a deschis un peisaj incredibil.  Aproape prabusindu-se sub greutatea florilor era un han de unde strabateau pana la mine voci vesele si clinchet de vesela, iar peisajul era uluitor. O imbinare nefireasca de secol XVII cu secol XXI. In interior, Dickens Inn este si mai vesel. Semn ca oamenii sunt multumiti de atmosfera, mancare si serviciile oferite.

M-am asezat langa o fereastra si fericita ca am scapat si de caldura si in curand si de foame, am inceput sa rasfoiesc meniul. Cand chelnerita a revenit sa-mi ia comanda, inca nu ma hotarasem, iar oferta ei de a incerca meniul zilei, mi-a parut o idee excelenta……ideea excelenta a devenit repede calvar, mai exact odata cu aparitia unei farfurii pe masa mea. Carnati nu am mancat nici la Viena, iar combinatia cu ou era imposibila in mintea mea!

Romanul are o vorba: foamea e cel mai bun bucatar. Asa e! Am taiat marunt carnatul care trona in farfuria mea si l-am gustat! Nu era deloc cum ma asteptam, era excelent la gust, iar cu ou si paine prajita, ma simteam deja in al-9-lea cer! Dupa ce mi-am terminat portia, fericita ca un soldat care scapase de o batalie, in cazul meu cu foamea, am coborat treptele cu gandul la Starbucks, unde ma astepta o ora de relaxare cu o cafea cu scortisoara si o tigara.

Timpul petrecut pe terasa de la Starbucks, intr-o dupa amiaza de vara, cand soarele pleaca spre asfintit, a fost una din orele alea pe care Dumnezeu, destinul ti le harazesc parca pentru a-ti alina tot zbuciumul de-o viata. St Katharine’s Dock cu apa limpede si lina, cu micile ambarcatiuni care isi reflecta siluetele, cu florile care iti fac cu ochiul din orice directie, pare un colt de rai.

Cand luna a aparut pe luciul apei, m-am desprins cu greu sa plec spre casa, dar din acea zi, cat timp am stat in Anglia, am impartit timpul intre scoala si St Katharine’s Dock. Cand timpul imi dadea ragaz sa fac ce vreau cu el, atunci ma pierdeam in acel loc. Iubeam sa mananc la Dickens Inn, sa-mi beau cafeaua la Starbucks si sa lenevesc in acel spatiu cu un nume atat de frumos.

St Katharine's Dock2 St Katharine's Dock3 St Katharine's Dock Dickens Inn1 Dickens Inn6 Dickens Inn5 Dickens Inn3Sursa:www.london-sightseeing.co.uk,www.colonialvoyage.comst.catherine dock Dickens Inn2

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.