DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Se poarta paletii: 12 super-idei pentru gradina sau balcon

palet 1Acum exact doi ani, primaria din Seattle, SUA, a dezvoltat impreuna cu o fundatie, un program de infrumusetare a centrului istoric al orasului. Proiectul se focaliza pe inviorarea spatiilor verzi din curtile oamenilor si din zonele publice cu ajutorul paletilor. Da, ai paletilor pe care ii gasim la Metro, Baumax, Praktiker si altele asemenea, atunci cand cumparam, spre exemplu, cantitati mai mari de gresie si faianta ca sa ne renovam locuinta. A fost o idee in trendul eco, atat de invocat in ultimii ani, dar laudabila pentru ca a scos in evidenta ingeniozitatea si dragul pentru frumos.  Toti cei care locuiau sau lucrau pe Pioneer Square Alley au fost invitati sa participe cu o singura conditie: sa se angajeze ca vor ingriji si vor uda plantele din jardinierele realizate din paleti. Iata cum arata una dintre jardinierele care impodobesc acum Seattle:

www.alleynetworkproject.com
www.alleynetworkproject.com

Nu-i asa ca va place? Citind despre operatiunea “paletii readuc la viata centrul istoric din Seattle” si mirandu-ma inca o data de preocuparile normale pe care le au unii oameni pe fata planetei, mi-am adus aminte ca, in ultima vreme, am admirat pe internet inclusiv paturi, canapele si fotolii pe baza de paleti. Aproape toate, foarte reusite. Pentru ca noi, romanii, suntem mai conservatori din fire si preferam ca patul sa fie pat si masa sa fie masa, n-o sa va propun azi sa va faceti mobilier din paleti. Dar o sa va tentez cu accesorii de gradina pe care le puteti face singuri daca nu sunteti genul “doua maini stangi”. Eu, una, sunt incantata sa constat iar si iar cat de frumoasa si creativa e mintea umana, mai ales cand e manata de ganduri bune.

www.palettefurniturediy.com
www.palettefurniturediy.com
www.1001pallets.com
www.1001pallets.com

 

palet petuniipalet rafturi

www.celebration-cakes.me.uk
www.celebration-cakes.me.uk
www.thegardenglove.com
www.thegardenglove.com
www.99pallets.com
www.99pallets.com
www.palletfurniturediy.com
www.palletfurniturediy.com

Unele dintre aceste jardiniere imi par chiar usor de facut, aproape ca m-as apuca si eu. Unde mai pui ca, pentru spatiile mici, din minunile astea de paleti s-ar putea face adevarate gradini verticale. Apropo, asta cu gradinile verticale e un subiect care ma preocupa asa ca o sa scriu ceva si despre ele in curand.

Si, desi v-am promis ca n-o sa va laud virtutile mobilierului din paleti, nu ma pot abtine sa va arat ca pe terasa, in curte sau pe balcon s-ar potrivi tare bine. Iata:

www.palletfurniturediy.com
www.palletfurniturediy.com

 

www.palletfurniturediy.com
www.palletfurniturediy.com

 

Sper ca v-am dat idei. Mi-ar placea sa le vada si primarii nostri ca sa inteleaga ca se pot face lucruri frumoase si cu bani putini, implicand si incurajand comunitatea. Nu e nevoie sa dai pe un singur ceas stradal o suta de mii de euro sau sa inalti borduri peste borduri ca sa arate bine orasul. Sunt bani din care s-ar putea pune in practica zeci de proiecte care ar colora strazile si ar da de lucru mesterilor, artistilor, oamenilor cu imaginatie de care Romania nu duce lipsa.  Pentru asta insa, cineva ar trebui sa mai renunte la parandarat si sa nadajduim ca nu e chiar foarte departe ziua aceea.

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.