DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Scrisoare pentru Mos Craciun

IMG_3272Casa a luat aer de sarbatoare, iar linistea ei imi patrunde incet in suflet.” Mai sunt multe de facut” aud vocea bunicii. Ce bine! Ce incredibil suna vocea ei adolescentina, zambesc. Maine casa se va umple de prieteni si da, o sa avem multe de facut, sa bem o cafea, sa povestim ce am mai facut, sa ne repartizam camerele……iar,in aer, parfumul fiecaruia dintre ei se va amesteca cu cel de cafea. O sa fie rasete cu gust de scortisoara si miros de cozonaci, o briza de iasomie si brad.

O sa vina noaptea cand fiecare inghesuie cadourile lui sub brad. Aici o sa aiba loc o dilema, sunt mai multi brazi. Ce brad va alege fiecare? Nu o sa doarma nimeni,  atmosfera indeamna la povesti si apoi cate lucruri sunt de vorbit! Stiu ca dimineata vom dormi, dupa ce vom fi desfacut cadourile cu bucuria unor copii, dupa ce am consumat acel moment care vine o data pe an. Si dupa ce ne-am citit felicitarile, scrise cu ortografia atat de cunoscuta si draga a fiecaruia dintre noi. Reteta e sa fie citite cu voce tare.

Anul asta m-am gandit sa nu le scriu personal o scrisoare fiecaruia, fiindca anul asta i-am simtit “unul pentru toti si toti pentru unu” mai mult decat in oricare an care a trecut si le multumesc pentru asta! Anul asta scrisoarea mea o sa fie pentru Mos Craciun, in care cred! Batranelul de treaba nu o sa uite rugamintea mea, asa cum nu a facut-o in ultimii 39 de ani si a venit punctual ca un gentleman in sufletul meu, chiar in seara de Craciun. Dar daca totusi din greseala o rataceste, mizez pe Rudolf cu nasul lui sa o gaseasca la timp! Draga Mos Craciun,

 Iti scriu o scrisoare in numele unui prieten drag al meu, dar foarte trist uneori, un prieten care s-a imbolnavit de maturitate……te rog cauta in inima ta cea mai simpla minune si toarna un strop de copilarie in sufletul lui, caci are atata caldura si iubire incat poate incalzi o lume.
Si te rog Mosule sa-i spui din partea mea ca in ziua de Craciun, ii doresc iubirea cea mai pe sufletul lui, fericirea ideilor, emotia ratiunii, triumful intelegerii, claritatea vederii, ascutisul auzului, drumul spre o noua descoperire!Ii doresc sa existe intotdeauna, dar intotdeauna, ceva care sa-si doreasca sa invete, ceva care sa-si doreasca sa faca, un loc in care sa-si doreasca sa merga, cineva pe care sa-si doreasca sa-l intalneasca, cineva caruia sa i se lumineze chipul la vederea lui….ii doresc fericirea, dar nu fericirea care se cumpara izolandu-se de lume, nici pe cea prin care iti renegi visul de dragul confortului psihic, ii doresc fericirea de a face ceea ce se pricepe cel mai bine……de a-si asuma riscul incercarii, de a-si asuma riscul daruirii si de a-si asuma riscul iubirii, ca viata sa nu-i fie niciodata plicticoasa!
Si pentru ca tot ce poate fi cumparat cu bani este extrem de ieftin, am sa ii urez ca in planul sau intim, macar uneori, sa-si poata permite ceea ce isi doreste, si nu ceea ce”merge”, pentru ca poarta prea multa iubire care nu merita sa fie risipita! Si la sfarsit atarna-i de suflet, motivul pentru care face parte din sufletul meu:
Fiindca este el insusi! Ma fascineaza nu numai ce este, ci pentru ceea ce sunt, cand sunt in preajma lui……..Ma fascineaza nu numai ce face din el, ci ce reuseste sa faca din mine…….si a facut asta fara o atingere de multe ori, fara nici o incurajare, fara un semn……..a facut-o fiind el insusi, stiind sa-mi asculte logoreea, astfel incat din cantitatea de cuvinte scrise sau rostite, sa-mi raspunza doar la cele de calitate.Ii multumesc!
Dana
P.S: Miracolul meu sunteti voi toti!

 

Tags:

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.