DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

“Satul bucovinean” – relaxare, traditii si pace

Un om de afaceri din Bucuresti, pe numele lui Dumitru Grigore, s-a indragostit de un teren din Fundu Moldovei si a hotarat sa investeasca acolo. Asa s-a nascut, dupa 5 ani de munca si multi bani investiti, complexul Satul Bucovinean din localitatea Breaza, Paraul Negrei, Bucovina. Dumitru Grigore a cumparat 7 case taranesti din lemn, unele vechi de o suta de ani, altele chiar de 200, le-a reconditionat si le-a transformat in locuri de cazare pentru cei care simt nevoia uneori sa opreasca timpul in loc si sa se intoarca la radacini si obiceiuri stramosesti.

Pe domeniul din Bucovina se gasesc si cateva iazuri cu peste si pasuni pentru animalele care asigura hrana turistilor. Cei interesati isi pot coace singuri painea in cuptoare, pot invata cum sa picteze ouale de Pasti, se pot bucura de cai, liniste, verdeata si frumusetea patriarhala a locului.

Dumitru Grigore a vrut initial sa investeasca in zona din care provine, in judetul Dambovita, dar a constatat cu tristete cu traditiile nu sunt la fel de bine conservate aici ca in nordul tarii. Spune ca are un mare respect pentru oamenii din Bucovina si, de altfel, si-a si lasat afacerea pe mainile unei femei din sat, Viorica Macovei,  care administreaza cateva hectare de teren si tot ce se afla pe ele in timp ce proprietarul continua sa munceasca la Bucuresti.

Chiar daca investitia a fost mare si drumul anevoios pentru ca e din ce in ce mai greu sa gasesti mesteri priceputi in reconditionarea obiectelor vechi, preturile din Satul Bucovinean sunt de bun simt. Cei care au fost pe acolo s-au declarat incantati de atmosfera si de servicii, de starea de bine pe care le-a imprimat-o acest loc in care pacea e la ea acasa. Toata admiratia pentru oamenii de afaceri care investesc in traditiile neamului lor, nu vor sa le lase sa piara si nu traiesc doar pentru un profit rapid. Mai multe detalii despre acest loc minunat din judetul Suceava, va invit sa aflati  de aici.

bucovina1bucovina2bucovina3bucovina4bucovina5

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.