DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Santorini, vacanta intr-o grota. Dar ce grota! Si ce priveliste!

 Aris-Caves-9

Grecii traiesc in carti postale. Cum sa le ceri sa se strofoace muncind cand zeii le-au lasat gratis cele mai frumoase rasarituri, cele mai romantice apusuri, valuri in atatea culori ca n-au putut fi botezate inca, sute de insule, mii de kilometri de plaja, miresmele tuturor florilor, maslinii, pinii, lamaile, mierea, pestii,  branza feta si o detasare filosofica fata de capitalismul salbatic din care noi, ceilalti, incercam sa evadam cateva zile intr-o viata ca sa ne convingem ca tot ceea ce le e lor dat chiar exista. Ei stiu ca vom veni oricum. Si ca, dac-am apucat sa ajungem odata, vom trai de atunci incolo cu gandul ca e musai sa ne reintoarcem. Deci de ce si-ar face griji? Nu sunt perfecti, nici nu se obosesc sa fie. Sunt, pur si simplu. Si asta e de ajuns.

Una dintre cartile lor postale care a innebunit planeta este insula Santorini. Cine n-a oftat macar o data in fata unei vederi cu mori de vant, ciubere cu muscate uriase si casute albe sapate in stancile care se varsa in albastrul nesfarsit al Marii Egee? Unii strabat lumea intreaga sa ajunga in Oia sau Fira, noi suntem mult mai norocosi,  putem rezolva problema in doar cateva ore.

Complexul din imagini se numeste Aris Caves si, da, este sapat intr-o stanca, dupa cum spune si numele. Este format din 6 studiouri si apartamente, fiecare cu terase  proprii, in fapt loje regale la spectacolul zilnic al celor mai frumoase apusuri din lume. Este situat la  mica distanta de centrul localitatii Oia, dar asta nu inseamna ca noaptea auzi alta muzica decat cea a valurilor. N-am mai vazut de mult timp atatea review-uri la superlativ despre un hotel. Mai jos de “foarte bine” nu exista vreo nota, iar cei cu “foarte bine” sunt doar cativa exigenti rataciti in majoritatea covarsitoare a celor care apreciaza locul drept exceptional. Camerele sunt mai degraba mici, variaza intre 22 de metri patrati, chicineta si baia incluse, si 50 de metri, apartamentul pentru 4-5 persoane. Terasele sunt, desigur, separate, iar cea mai mica are in jur de 12 metri. Sunt varuite simplu, in alb – nici n-ar fi dat bine vreun tapet de matase intr-o pestera, asa-i? 🙂 –  mobilate traditional si complet utilate. Totul este extrem de curat, dichisit si inflorat, iar gazdele, Christa si Aris, ilustreaza cu succes expresia “asa, da!”.  Si cine s-ar putea plange de marimea camerei cand, la doar un oblon distanta, se afla Paradisul? Am ajuns si la partea prozaica a povestii, adica preturile. Pornesc de la 145 de euro dubla, in extrasezon, ajungand la 200 in iulie si august.  Daca merita? Sute de fosti clienti jura ca da. Pe mine aproape ca m-au convins parerile lor, iar imaginile m-au dat gata. Merita incercat. Las pozele sa va inspire!

Aris-Caves-9Aris-Caves-12ariscaves-reception-flowersariscaves-small-terraceariscaves-total-viewbedroom-Aris-Caves-6bedroom-Aris-Caves-4bathrooms-1folia-bedroompictures-aris-caves-oia-resort-tripadvisor-27057pictures-aris-caves-oia-resort-tripadvisor-32979pictures-aris-caves-oia-resort-tripadvisor-40716 sursa foto: Aris Caves, tripadvisor.com

P.S. Jur ca am cunoscut si greci care munceau de dimineata pana seara sfidand, fara rusine, mitul!

P.P.S. La subiectul Santorini ne vom reintoarce iarasi si iarasi. Oricat de overplayed ar fi, ramane irezistibil. Precum cantecul sirenelor pentru bietii marinari, dar nici pe departe la fel de tragic. 🙂

P.P.P.S. Am uitat un detaliu foarte important. Pana la acest hotel, sunt de urcat putin peste o suta de trepte. E adevarat ca proprietarii va ajuta cu bagajele si chiar cu transportul de la aeroport daca aveti nevoie, dar, daca simtiti ca nu va tin picioarele, mai bine cautati ceva mai aproape de nivelul marii. Desi am vazut persoane de peste 60 de ani care s-au intors foarte incantate de acolo.

 

One Comment

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.