DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Rogner Bad Blumau, Austria – un hotel-spa ca o opera de arta vie

W 1129save8save7save9La o distanță de 60 km nord de Graz si 130 km sud de Viena, Rogner-Bad Blumau pare ca un regat de basm, inconjurat de un sat linistit. Este singura statiune spa din lume, care a inspirat o noua linie in arhitectura. Impreuna cu proprietarul si dezvoltatorul in turism, Robert Rogner a creat un concept de spa de ultima ora, care a fost finalizat in urma cu cinci ani. In cateva saptamani de la deschidere,  hotelul Rogner-Bad Blumau a primit primul sau premiu. De aproape, cladirile par o pata de culoare, ciudate forme de dune  la unghiuri diferite, cu acoperisurile mochetate cu iarba. In acest hotel sunt 247 de camere, 59 de apartamente si 22 de apartamente cu un amestec cochet de curbe, patrate, rotunjimi si ferestre dreptunghiulare, in deplina armonie cu logica Hundertwasser pentru un mediu sanatos: “Daca va lasati ferestrele nealiniate si inegale, prin proiectarea lor in stiluri diferite, si daca va permiti cat mai multe nereguli posibil pe fatade si interior, casele vor recastiga sanatatea lor si o sa inceapa sa aiba viata in ele. ”

Cele trei fantani, Jasper, Melchior si Balthazar, stau de paza si completeaza aceasta opera de arta care incanta si frapeaza ochiul, dar peste toate este un loc unde linistea si armonia pot reprezenta cea mai frumoasa promisiune pentru un concediu.

 

save2save3save4 Situat in inima regiunii termale Stiria, Rogner Bad Blumau nu este doar un hotel spa, ci o adevarata “Gesamtkunstwerk” (“opera de arta completa”), proiectata de celebrul arhitect austriac Friedensreich Hundertwasser.Rogner Bad Blumau este o statiune total atipica datorita arhitecturii, prin care arhitectul pare sa caute nu sa eclipseze mediul inconjurator, ci sa infrumuseteze si sa imbine natura cu imaginatia. Acoperisurile cu iarba, formele rotunde, fatadele colorate si cupolele aurite, inconjurate de vegetatie si pajisti, creeaza o opera de arta vie. Izvorul de apa minerala Vulkania, de origine vulcanica, se varsa in lacul cu proprietati curative Vulkania. Cand faceti baie in acest izvor, veti simti apa ca matasea mangaindu-va pielea, efect dat de mineralele care compun apa acestuia. In afara celor 2400 ferestre diferite si 330 coloane, caracteristicile hotelului includ o piscina si un peisaj termal cu 11 piscine interioare si exterioare diferite, cazi cu hidromasaj, bazine cu valuri si pentru copii, izvorul de apa minerala Melchior si o zona cu saune, precum si o camera de relaxare.

Sursa:http://www.blumau.com/

save6save5www.spa-leaders.com 

Tags:,

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.