DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Pont pentru o “fuga” din Bucuresti -restaurantul “Omul fericit” din Veliko Tarnovo

s5IMG_3839Restaurantul SHTASTLIVECA din Veliko Tarnovo, Bulgaria, este parte dintr-un lant de restaurante cu atmosfera si design interior tipic  Europei anilor ’30. Colectia de arome culinare specifica bucatariei bulgaresti e o invitatie de nerefuzat in acest restaurant. Combinatia cu  privelistile minunate ale orasului medieval Veliko Tarnovo  lasa impresia ca te afli intr-un camin elegant. Este un sentiment pe care nu il vei uita prea curand si cred ca acest concept este genial. De ce? Fiindca  Bulgaria, o tara fost comunista, a “beneficiat” si ea de industrializarea fortata si de arhitectura atat de sinistru reprezentata de blocurile austere cu apartamente si camere mici, parca facute inadins sa nu poti organiza petreceri cu familia. Ei bine, acest restaurant prin design si concept permite atat intimitatea unei sufragerii primitoare, unde invitatii se vor simti bine, cat si posibilitatea ca numarul sa nu reprezinte o problema pentru gazda. Si ceva la fel de important sunt si preturile accesibile, care nu va vor devaliza cardul la sfarsitul serii

Meniul are formatul unui album foto care ilustreaza o selectie larga de preparate din bucataria traditionala si europeana.  Scopul esential al restaurantelor SHTASTLIVECA este ca oamenii sa se simta ca acasa. Shtastliveca (“omul fericit”) este cel mai bun loc pentru a manca in Veliko si printre cele mai bune din toata Bulgaria. Faima lui creste de la an la an, datorita turistilor din toata lumea, care vin aici si raman uluiti de frumusetea amenajarii si de calitatea mancarii . Exista multi bulgari provenind din alte orase care vin aici doar pentru a savura o cina unica impreuna cu familia.

Privelistea minunata, atmosfera romantica,  mesele spatioase aranjate pana la ultimul detaliu, dulapurile pentru vesela si culorile care impart perfect spatiul aferent fiecarei mese, creeaza o atmosfera intim burgheza. Conceptul  e aparte –  fiecare masa are propria vesela, propriul design, propriile pahare, chiar si propriul stil, care nu se regaseste la nicio alta masa din restaurant. Asa ca daca decizi sa-ti organizezi un eveniment personal aici, ai sansa sa-ti alegi masa si spatiul care te definesc cel mai bine. Nu poate sa fie trecuta cu vederea  nici implicarea ospatarilor si priceperea lor in a-ti recomanda exact ce-ti doresti.

Cand am intrat prima data in acest restaurant, mi-a taiat respiratia, mi se parea ca nu surprind toate detaliile si ca fiecare colt e un paradis care te face sa-ti doresti sa ii ai pe toti cei dragi invitati aici. Shtastliveca din Veliko este un loc interesant chiar prin numele restaurantului care inseamna “omul cel norocos” sau “omul fericit” in bulgara si cred ca nu te poti simti decat norocos sa-i inviti pe cei dragi intr-un asemenea loc si sa petreci cu ei o seara de neuitat. Daca privesti chipurile oaspetilor, in general familii numeroase, numele restaurantului pare profetic. Odata ce calci pragul acestui restaurant, din timp in timp te apuca dorul de el. Asa ca daca vrei sa fugi din Bucuresti undeva aproape, oraselul medieval al bulgarilor este o alegere perfecta. Fotografiile din acest loc te vor convinge cel mai bine ca merita sa strabati 200 de kilometri pentru asa minunatii culinare si vizuale si pentru confortul romantic al acestui loc.

IMG_3840 IMG_3843 IMG_3844 IMG_3846 IMG_3848 s s2 s4 s1sursa foto: Arhiva personala;  http://www.shtastliveca.com/

IMG_3860

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.