DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Refugiu de lux in Alpii elvetieni

Leukerbad e un satuc elvetian postat strategic in Alpi, la 1 300 de metri deasupra nivelului marii si la intretaierea drumurilor catre Franta, Germania si Italia. Amplasat in cantonul Valais,  intr-o vale inconjurata de piscuri inzapezite care-ti taie respiratia de frumoase si grandioase ce sunt, satucul acesta mai are si marele avantaj de a fi intesat de izvoare termale. Asa ca, normal, are si cateva hoteluri si resedinte unde cei cu mult noroc in viata vin sa se relaxeze. Cunoscatorii spun despre Leukerbad ca este unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Elvetiei. E  o destinatie retrasa si exclusivista, unde nu prea intalnesti autocare. In apropiere se afla chiar si un aeroport privat. Resedinta de vacanta pe care v-o arat este visul oricarei dimineti sau nopti de iarna.

elvetia7Se numeste “51 degrees” si e compusa din 24 de apartamente amenajate potrivit conceptului de “discreet luxury”. Fiecare apartament are propriul sau spa, atat in interior cat si in exterior, pe terasa.  Asta inseamna ca, daca afara sunt minus 20 de grade, puteti, totusi, sa faceti baie in aer liber in propriul vostru jacuzzi cu apa termala de 37 de grade. Bineinteles ca aveti semineu si in exterior, ca inauntru cred ca nu va mai indoiti ca exista.

elvetia6

Daca v-ati saturat de jacuzzi, mergeti in propria voastra sauna. Iar daca vreti sa socializati, va asteapta centrul de wellbeing de la parter unde fie o luati de la capat cu baia in jacuzzi, fie va bucurati de o baie ruseasca, de un masaj, de o aromoterapie, de un tratament cosmetic si de orice altceva va mai trece prin minte. Intimitatea e garantata, in zona comuna de 850 de metri patrati nu au acces decat clientii resedintei si oaspetii lor.

elvetiaCladirea respecta arhitectura montana elvetiana, iar in interior s-au folosit cele mai bune materiale – granit, marmura, lemn masiv de stejar si cristal. Fiecare apartament a fost conceput in asa fel incat sa aiba vederi panoramice asupra Alpilor si a fost mobilat cat sa relaxeze, nu sa apese. Mixul intre minimalism, clasic si rustic bine dozat, iar senzatia de opulenta lipseste in ciuda faptului ca totul este foarte scump.

e1e2e3e4e5elvetia10elvetia8elvetia9sursa foto: www.51degrees.ch

Va mai spun ca pretul unui studio este aproape 400 000 de euro si va las sa visati la locul asta minunat.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.