DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Portofino, mica bijuterie a lumii

IMG_1738 IMG_1739Uneori, fug cu mintea la frumoasele zile de vacanta, acolo unde sunt odihnita, prietenii sunt langa mine si radem, acolo unde timpul capata alta valoare, iar sufletul e liber, acolo unde cafeaua de dimineata si masa de pranz sunt fabuloase si mereu poftesc din farfuriile lor. Si uite asa uneori ma duc cu gandul la Portofino. Portofino,frumosul orasel italian ca o scoica ascunsa intre stanci inalte, este fara doar si poate unul din acele locuri de pe glob unde ai vrea sa traiesti ( obligatoriu cu prietenii tai cu tot!).Peisajul care imbina divin marea cu muntele si completat cu case si alei de un pitoresc rar fac din acest loc un paradis al imaginatiei umane. Luxul si simplitatea s-au dovedit a fi o combinatie castigatoare pentru Portofino. Acest complex de mici case si vile cu gradini imperiale intr-un decor idilic pe Coasta Liguriei cu un port pitoresc, inconjurat de pini si plantatii de maslini, Portofino isi pastreaza farmecul original de sat de pescuit in ciuda reputatiei sale de destinatie de lux.

Portofino este presarat de vile grandioase, amplasate in gradinile de pe deal cu vedere la port, care sunt  in realitate unele dintre cele mai bune hoteluri din Europa si atrag oaspetii cu nume celebre ca Bogart si Bacall, Madonna, Victoria Beckham sau Sting. Tot aici, in micul port, Andreea Bocelli a sustinut un concert grandios, care va ramane mereu in memoria publicului, fiindca muzica si decorul pareau ca izvorasc una din alta, iar vocea lui Bocelli a reprezentat pecetea unui moment unic. Concertul merita vazut macar pe internet si frumusetea lui cu siguranta iti va parea ca vine din alt secol, din unul al iubirii si pasiunii.

Portofino este alcatuit, in partea lui de port, din case colorate pastel cu fatade cu fresce si terase acoperite, inconjurate de pini. Portul in sine este punctat cu o varietate de barci si nave – de la mici barci de pescuit din lemn, colorate , pana la iahturile imense. Piateta pietruita din fata portului este cel mai bun loc pentru a manca, a bea sau  a lenevi la o masa urmarind atmosfera. Magazinele de designer din Portofino sunt o atractie pentru cei care ajung aici, macar pentru a vedea ultimile tendinte in moda. Din port, poti face o plimbare pe Salita San Giorgio, o cale pietruita care duce la Biserica San Giorgio, o biserica  impresionanta. De acolo o cale umbrita iti poarta pasi pana la promontoriul rotund al Castelului Brown, un bastion si o bijuterie arhitecturala. Drumul in sine este un obiectiv turistic. Mirosul de leandru si pin sunt companioni de nadejde, iar peisajul iti taie respiratia.Plimbarea poate continua prin padurea de pini, trecand pe langa golful turcoaz pana la farul  unde se deschide o vedere panoramica unica asupra portului. Dupa ce savurezi aerul, miresmele de pin si imaginea de vedere care se asterne in fata ochilor, probabil vei simti sa cobori si sa savurezi si delicioasele mancaruri italiene, care exceleaza prin gust, prospetime si savoare. Restul e o poveste ce trebuie traita!

IMG_1696 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????Sursa foto: Arhiva personala.???????????????????????????????

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.