DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Pensiunea Poiana Rasnoavei – asa, da

O seara de vara la mijlocul lui august. O plimbare pe Valea Prahovei, in varf de sezon, care ar fi trebuit , conform planului facut acasa, sa se sfarseasca la Predeal. Mirare insa, din trei hoteluri decente, niciunul nu mai avea camere libere. Dormitul in masina e o solutie doar in caz de forta majora asa ca am pornit in cautarea intarziata a unui loc de cazare curat si cu priveliste dimineata. Am iesit din Predeal spre Zarnesti, am dat piept cu serpentinele abrupte si tirurile, am taiat de pe lista o pensiune cu manele si un hotel cam trist, si, cand parea ca pretentiile noastre sunt prea mari pentru ora si context, ne-a iesit in cale un loc pe care il recomand cu drag tuturor celor aflati in trecere prin Cheile Rasnoavei.

doripesco2

Pensiunea Poiana Rasnoavei Doripesco se afla la kilometrul 14 pe DN73A. Dupa toata cautarea, momentul in care am oprit in fata gradinii frumos luminate in care turistii beau un pahar de vin acompaniati de o muzica normala si in surdina, a fost de bun augur. Gazonul tuns, puzderia de trandafiri, foisoarele din curte – motive de dragoste la prima vedere. Am prins ultima camera libera si promisiunea ca bucatarul va ramane pana vom cobori la masa desi programul i se apropia de sfarsit. Pentru amatorii de peste, meniul cuprinde vrute si nevrute, foarte proaspete pentru ca pensiunea are propriul iaz. Cine vrea, poate sa-si pescuiasca singur pestele pentru cina. Exista si un mic magazin unde “cunoscatorii”se opresc sa-si cumpere peste in drum spre sau dinspre Bucuresti, Brasov, Ploiesti. Incercati gustarea rece Doripesco – cuprinde numai bunatati, de la zacusca de peste la batog, pastrav afumat, tartine de crap – nu sunt innebunita dupa peste, dar declar, cu mana pe inima, ca toate mi-au placut foarte mult – nimic excesiv de sarat, afumat sau marinat, ci exact atat cat face bine cerului gurii. Buna a fost si plachia de crap.

Camera simpla, dar foarte curata, cu asternuturi albe, impecabile a fost placuta si odihnitoare. Dimineata, de pe balcon, am salutat o cireada de vaci grase si cateva oi si am numarat bulbucii scosi de pestii din iaz. Natura superba, linistea, aerul curat,ordinea m-au facut sa nu regret o clipa ca nu am gasit cazare in Predeal. Nu stiu cine sunt proprietarii acestui loc, dar ii felicit si le multumesc pentru o prima zi de concediu care a fost reusita si datorita lor. Ma voi reintoarce cu placere acolo.

r2r1r3

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.