DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casuta incantatoare in rosu, galben si albastru

dear cottage9

 

Da, e o casuta incantatoare, aflata undeva pe malul marii in Florida. Stapana , Kimberly, a botezat-o “Daisy Cottage” pentru ca e luminoasa, colorata si nepretentioasa precum margaretele, flori pe care ea le iubeste nespus. Casa a inspirat- o atat de mult si i-a ocupat atat de placut viata ani de zile incat a determinat-o sa-si faca un blog care s-a bucurat de mare succes: www.deardaisycottage.typepad.com. Culorile favorite in amenajare sunt rosu si galben, o combinatie tonica in stare sa alunge orice urma de melancolie. Imi amintesc si acum cat de frumos filtrau soarele dimineata draperiile din camera copilariei mele care erau tot in nuante de rosu si galben, culori care imi plac si mie foarte mult. Zaresc in casa lui Kimberly si un contrapunct albastru, iar asta ma duce cu gandul la drapelul nostru – ce vesele si puternice culori avem in steag. Sigur ca nu asta a avut Kimberly in minte cand si-a aranjat casa cu exceptia cazului in care ar avea  radacini romanesti ceea ce e greu de crezut. Cel mai probabil le-a ales instinctiv pentru ca rosul, galbenul si albastrul inspira forta, energie si caldura.

Casa a fost construita in 1920 deci o amenajare moderna nu ar fi fost deloc potrivita. Rustica si vintage cu accente romantice emana bun-gust si confort. Permanent, Kimberly mai schimba cate ceva – o floare, o perna, un scaun, o cuvertura. Singurul inconvenient al Casutei Margareta – asa i-am spune noi in romana-  este ca nu abunda in spatii de depozitare. Dar si minusul asta a avut o parte buna – i-a obligat pe membrii familiei sa nu mai pastreze lucrurile pe care nu le-au folosit un timp indelungat – asa incat stapana casei, sotul si cei doi copii mari acum fac des drumuri la institutii de binefacere sau la targuri de vechituri unde lasa haine si obiecte. E drept, uneori se si intorc acasa cu altele, dar, oricum, mai putine.

Imi place mult casuta asta pentru ca are suflet, vezi pasiunea in fiecare detaliu, simti dragul pentru frumos si sufletul bun al proprietarilor. Va las sa va bucurati de imaginile care pentru mine reflecta exemplar zicala noastra “omul sfinteste locul”. Pentru mai multe informatii si fotografii nu ezitati sa vizitati blogul lui Kimberly.

 

 

dear cottage3
http://deardaisycottage.typepad.com/daisy_cottage/

dear cottage8dear cottage2 dear cottage dear cottage1dear cottage4 dear cottage5 dear cottage6

http://deardaisycottage.typepad.com/daisy_cottage/

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.