DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casa pe cat de somptuoasa in exterior, pe atat de neconventionala in interior

In spatele unei fatade impozante de pe o strada din Barcelona se ascunde unul dintre cele mai relaxate camine pe care le-am vazut in ultima vreme. Contrastele dintre somptuos si simplu, clasic si modern, pretentios si la indemana, convietuiesc bine merci in aceasta casa si exact asta mi-a placut foarte mult.

Daca pe dinafara pare vreo resedinta de ambasador, in interior gasim o minunata casa de vacanta in care proprietarii locuiesc insa zi de zi, nu doar in weekenduri.

Usile, ferestrele, tocurile – toate au fost pastrate si reconditionate. La fel si mozaicul original si faianta din bai. Nu multi s-ar gandi ca un fotoliu baroc n-are nicio problema daca este combinat cu un covor impletit din zambila de mare. Nu doar ca n-are nicio problema, dar da chiar foarte bine si nici bicicleta atarnata de perete nu-l face de ras.

Sunt multe accente vintage in toata casa, de la veioze, la cuiere si decoratiuni, si toate puncteaza frumos atmosfera. Texturile simple, naturale se regasesc peste tot, iar tonurile folosite sunt calde si linistitoare. Cea mai tare pata de culoare vine de la vitraliile ramase pe usile glisante care dau inspre veranda.

NNiciun fotoliu nu seamana cu altul ca model, ci doar ca nuanta, iar canapeaua din living este, de fapt, un divan imens si confortabil, plin de perne. Perdele nu exista, doar draperii de tras cand lumina e prea puternica. Altfel, ar fi si pacat ca ferestrele sa stea acoperite cat timp dau inspre o curte plina de verdeata.

Un candelabru de bronz se invecineaza cu un abajur din foita de orez si o plafoniera cu ventilator si pare sa-i placa asta. Mie imi place mult, oricum.

Pe cat de sobra e in exterior, pe atat de cool si jucausa e in interior aceasta vila minunata. Am trecut-o, inca de la prima vedere, pe lista de idei bune si, dac-as putea, sigur i-as felicita pe proprietari. Au bun gust si “joie de vivre”.

via http://www.micasarevista.com/

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.