DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casa de vacanta plina de culoare

casa campie

Aceasta casa de vacanta, situata intr-un parc national dintr-o zona de campie a Spaniei, imi aduce aminte de un jurnal incarcat cu amintiri. Indiferenta fata de moda, ignorand total minimalismul si regulile unei amenajari in pas cu timpurile moderne, este un camin care degaja confort si nonconformism. Casa a fost gandita si aranjata de designerii Lola Rodriguez si Eugenia Mateos pentru o familie care se mandreste cu radacinile ei, nu da doua parale pe ce spune lumea, are placerea conversatiei si a timpului petrecut impreuna. Asta se vede dupa modul in care a fost gandita zona de parter – doar spatii deschise, fluide, delimitate exclusiv de piese de mobilier, unele dintre ele pastrate de pe vremea bunicii si reconditionate corespunzator. Sunt doua zone de luat masa si ne putem imagina ca una dintre ele este rezervata micului dejun luat mai pe fuga, iar cealalta cinei, momentul de tihna in care se trag concluziile zilei.

casa campie1

Din zona de zi nu lipseste semineul – decorativ si extrem de util in serile de iarna pentru ca, fiind o zona de campie, vantul bate puternic toamna si iarna. Este ingenios si biroul pentru doua persoane, in fapt un blat din lemn masiv incastrat in perete. Daca la parter, membrii familiei sunt in fiecare clipa aproape, la etaj, dormitoarele asigura intimitate totala, fiecare dintre ele beneficiind inclusiv de baie proprie.

Casa in sine este una foarte veche, depaseste un secol, iar proprietarii nu s-au straduit deloc sa ascunda asta, ci, dimpotriva, au tinut sa ateste varsta venerabila a cuibului lor si prin intermediul amenajarii. Peretii de piatra, tavanul brazdat de grinzi albe, pardoseala si lambriurile din lemn de la etaj contureaza un decor rustic, foarte relaxant – adica asa cum ti-ai dori cand fugi cateva zile de nebunia unei metropole.

Putin inox, rigips defel, nici vorba de termopane sau zugraveli sofisticate. Cu multa culoare, pleduri moi, covoare din fibre naturale, perne peste tot, casa aceasta reinvie savoarea traditiilor si a vietii traite intr-un altfel de ritm. Imaginati-va doar cat de placut poate fi primavara sau vara sa iesi din casuta asta vesela pe o terasa plina de flori. Si nu uitati ca “ultima moda” este cea care se potriveste cel mai bine sufletului nostru.

casa campie2casa campie3casa campie 4casa campie5casa campie6casa campie7casa campie8casacampie9

sursa foto: aici

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.