DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casa cosmopolita la periferia Madridului

casa cosmo 7

Casa din imagini se afla undeva la periferia Madridului. Uitandu-ma pe planurile sale, am ramas uimita sa constat ca are numai aproximativ 100 de metri patrati utili. La prima vedere, parea mult mai mare. Casa apartine unei doamne care le-a cerut arhitectului si designerului sa faca in asa fel incat locuinta ei sa fie moderna, in pas cu tendintele actuale, dar sa integreze toate piesele de mobilier vechi, mostenire de familie. Rezultatul a fost acest spatiu vesel, aerisit si elegant, o fuziune de stiluri diferite care, in doze bine gandite, s-au completat fericit.

Alicia Sanchez Moreno se numeste designerul care s-a ocupat de reamenajare. A reusit sa integreze sub acelasi acoperis candelabre pretioase, spoturi contemporane, abajururi de la Ikea si lampadare in stil industrial, parchet scump din lemn masiv dar si pardosela  epoxidica, mese si canapele clasice, dar si scaune din plastic si metal. Foarte curajos este faptul ca bucataria si livingul au fost plasate la primul etaj, iar la parter se afla dormitoarele, numai doua la numar, gandite in asa fel incat sa aiba acces direct la mica piscina si la frumosul salon in aer liber.  Zona de living este interesant delimitata de cea de dining printr-un semineu – fateta dinspre sufragerie este clasica, cea dinspre canapele este minimalista, imbracata intr-o piatra naturala gri. Bucataria este despartita de zona principala prin niste usi mari, frantuzesti care stau deschise majoritatea timpului, contribuind si ele la senzatia de spatiu generos. Dormitorul matrimonial cupleaza mai multe functiuni – loc de dormit, biblioteca, birou, dar si anticamera pentru terasa, o extensie importanta a casei. Rafturile minimaliste pentru carti se impaca bine cu biroul sofisticat si tonurile deschise, pastelate care imbraca incaperea. E o casa indrazneata, serena, bine gandita si confortabila. Nu prea e loc, ce-i drept, de musafiri care sa ramana peste noapte, ci doar de invitati la cafea sau la masa, pe terase sau in salon, pe timp de vara. Dar proprietarii se bucura de o locuinta functionala si iesita din tipare. Da, e o dovada ca se poate trai elegant si in putini metri patrati.

casa cosmo 2casa cosmo 1casa cosmo 3casa cosmo 6casa cosmo 5casa cosmo 4casa cosmo 8casa cosmo 9casa cosmo 12casa cosmo 11casa cosmo 10casa cosmo 13casa cosmo 14casa cosmo

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.