DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O casa ca un ou ridicata cu 9 000 de dolari

Se poate ridica o casa cu 9000 de dolari?

steve 1 steve2 steva14 steva13 steve3

Spre deosebire de majoritatea oamenilor, care doar isi imagineaza casa lor de vis si probabil se gandesc la cat de mare, intinsa trebuie sa fie casa si de cate sute de mii de dolari au nevoie, Steve Areen s-a gandit la construirea casei lui de vis altfel. A gandit o casa care sa-l reprezinte: un om plin de imaginatie, cu un venit mediu, dornic sa se implice in proiectul sau, sa participe efectiv la constructia casei lui si care isi dorea un loc care sa impresioneze prin simplitate si utilitate .

Tot ce trebuia sa faca a fost  sa gaseasca 9.000 dolari si un loc pentru a construi.  A facut asta doar  in cateva saptamani. Visul lui era o casa de vacanta in mijlocul Thailandei. In loc sa cumpere o casa si sa o renoveze, el a decis sa construiasca propria sa casa, iar rezultatele sunt magice! Astfel dupa o cariera lunga ca insotitor de zbor pentru Delta Airlines, Steve Areen (cel care apare in fotografie in cadrul usii), a revenit si a decis sa se stabileasca in Thailanda.

steve5steve11steve7steve8steve9steve4steve13steve17steve16steve12steve12

Cum a inceput totul, ne explica chiar el:“ In 2011 am facut o vizita cu prietenul meu Hajjar in aceasta tara. De ani de zile m-a inspirat cu ideile sale creative. De data aceasta a fost planul cladirii dom. Hajjar, care e, de fapt, cumnatul fratele meu, a inteles si a fost principalul arhitect care a venit cu ideea unui brat pivotant pentru a ajuta la sustinerea unei sfere perfecte, asa cum imi imaginam eu partea centrala a casei. El si sotia lui mi-au oferit un loc la ferma lor de mango pentru  a-mi construi propriul meu dom. Ei bine, in aproximativ sase saptamani, asistentul meu Tao si eu, impreuna cu un al treilea muncitor ocazional, am finisat casa mea dom si varuitul. Costul pentru structura de baza a fost de sub 6000 de dolari. A fost nevoie de cateva luni pentru a adauga detalii, cum ar fi usile, ferestrele, rafturile, un iaz, un foisor, piatra si amenajarea  gradinii. Toate acestea, inclusiv mobilierul,  sistemele pentru apa filtrata si apa calda, au costat sub 3000 de dolari. Aducand costul meu total la aproximativ 9.000 dolari.”.

Sectiunea principala a casei este o sfera perfecta, care a atras porecla de “Dome House.”, construita in intregime si ea de catre Areen si cele doua ajutoare.  Acoperisul dormitorului este o frumoasa  bolta care imita causul mainilor lui Buddha. Casa a fost terminata, asadar, in cateva luni, folosind caramizi din beton fabricate la nivel local.

Povestea acestei case este dinamica si frumoasa, exact ca un vis! Iar constructia finita este un colt de rai, unde se pot naste alte vise, poate nu materiale, dar spirituale, caci casa asta te invita sa meditezi sa citesti, sa asculti muzica si sa iubesti!

http://www.steveareen.com/domehome/

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.