DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Viena: O cafea la Palmenhaus, in gradinile Burggarten

de.wikipedia.org
de.wikipedia.org

M4034S-4211 M4034S-4211 M4034S-4211

de.wikipedia.org
de.wikipedia.org

O dimineata in Viena merita sa fie inceputa cu o ora de liniste si relaxare. Si daca ea incepe cu o plimbare in Gradina Curtii Imperiale Burggarten, atunci poti vorbi de o zi in paradis. De ce? Pentru ca aici se afla si un restaurant si cafeneaua Palmenhaus, unde dimineata poti sa-ti savurezi cafeaua si micul dejun intr-un peisaj fabulos, chiar daca vremea nu pare sa fie de partea ta, sau e o zi superba, fie daca e iarna sau vara. Si daca nu vrei sa te arunci imediat in tumultul orasului, poti sa faci o plimbare in Schmetterlinghaus (Muzeul Fluturilor) unde poti admira copacii tropicali uriasi, cascade de apa, o crescatorie de fluturi si alte peste 150 de specii de fluturi. Intrarea in Burggarten este libera, dar vizitarea Schmetterlinghaus (Muzeul Fluturilor) costa 4,7 euro.

Nu trebuie sa te grabesti, Burggarten se afla din centrul Vienei, foarte aproape de Muzeul Belvedere si in spatele aripii Neue Burg a complexului Hofburg. Asa ca orice program turistic ai in ziua respectiva esti „pe drumul corect”.

Si daca ai timp la terasa, deschide pliantul Burggarten si vei afla cum a luat nastere acesta gradina,dupa ce armata lui Napoleon a demolat structurile de aparare ce au ocupat anterior terenul.( acum o vesnicie!) Cum in anul 1818, gradinarul curtii, Franz Antoine, o transforma in gradina privata pentru familia imperiala. Iar in anul 1848, Burggarten este reconstruita in vechiul stil englezesc, pentru ca lucratorii din birouri, daca doresc, sa poata merge sa se relaxeze pe iarba. Cum in anul 1901, in gradina curtii imperiale, este construita, in stil Art Nouveau german, marea sera imperiala din sticla. Cand ai terminat de citit brosura, deja incepi sa cauti cu privirea acele spatii pe langa care ai trecut dimineata cam dezinteresat, cu gandul la cafea. Dar cu siguranta a doua zi, cand iti pui, firesc, intrebarea „unde beau azi cafeaua?”, vei gasi repede raspunsul!

Sursa: Arhiva Personala,de.wikipedia.org.

de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org
de.wikipedia.org

viena viena1 viena2 viena3

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.