DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O cabana pe plaja

cabana9

Stim cu totii, cabanele sunt specifice zonelor de munte. Totusi, un arhitect din Madrid a gasit o cabana pe plaja, intr-o regiune superba, Cantabria, unde, e drept, marea e inconjurata de munti si vegetatie. Era o cladire urata, construita in anii 70 din caramida, foarte mica si inghesuita – doar 45 de metri patrati. In mod normal, putini ar fi investit in ea, dar arhitectul a fost cucerit de imprejurimile de o frumusete aparte.

Renovarea a fost complexa. In primul rand, cladirea a fost imbracata in lemn, iar lemnul a fost vopsit in alb.Toate tevile si instalatiile au fost schimbate.  La etaj, a fost construita o terasa din lemn la care se ajunge din curte pe o scara exterioara. Se poate iesi pe terasa si din dormitor, iar privelistea este spectaculoasa. Si in interior s-a mers tot pe lemn. Peretii au fost imbracati in lambriuri deschise la culoare, dispuse pe orizontala astfel incat sa dea impresia de spatiu mai mare. Cum scopul principal al amenajarii a fost sa capteze lumina senzationala de afara si sa se integreze in peisaj, s-a mers pe tonuri potolite, in armonie cu natura. Culoarea nisipului, albul scoicilor, verdele padurii, albastrul cerului si al marii se regasesc, in proportii bine dozate si in interior.

Cabana are un singur dormitor, o baie, o bucatarie si un living. Dar si doua terase minunate in care proprietarii stau mai mult decat in casa. Dintr-un loc abandonat pe malul marii, aceasta casa a devenit resedinta de vara a proprietarilor, care se muta acolo de la inceputul lui mai pana spre sfarsitul lui septembrie. Pentru cine spune ca nu se poate trai regeste in 45 de metri patrati, cabana de pe plaja este demonstratia concreta ca se inseala. Doua persoane plus musafirii invitati la cina se pot simti foarte bine intr-un asemenea ambient. Fara risipa de metri patrati, fara risipa de bani, dar cu risipa de idei si bunavointa. Va las sa o admirati asa cum se cuvine.

cabanacabana2cabana1cabana4cabana5cabana3cabana6cabana7cabana 8schitasursa foto: El Mueble

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.