DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

O cabana de vis la poalele muntilor

Cabana aceasta de la poalele muntilor, la doi kilometri de partia de ski Baqueira Baret din Valle de Aràn, Spania, imi pare refugiul ideal pentru cine iubeste zapada, padurea, plimbarile, aerul curat, soarele filtrat printre crengile brazilor, mirosul de lemn, racoarea sfichiuitoare a diminetilor, nemarginirea cerului vazut din varful patului inainte de culcare.

Nu e mare, nu e nici cat o cutie de chibrituri, are o arhitectura ascutita, specifica zonelor montane, cat sa nu tina zapada prea mult pe acoperis si sa se incalzeasca usor. La parter, are un living despartit printr-o scara lucrata manual de bucataria semideschisa care tine si loc de dining. La etaj, dormitorul parintilor, dormitorul copiilor, baia si cam asta e tot. Fara risipa de metri patrati, dar cu tot confortul necesar unor escapade de weekend sau unor vacante de sarbatori. Mai presus de toate, e o locuinta calda ca un cuib, o locuinta in care nu te ratacesti si nu risti sa te pierzi de ai tai, o locuinta care te indeamna la conversatii lungi, din suflet, nu de complezenta.

Semineul din living sta in fata canapelei generoase, plina de perne si imi imaginez ca si de voie buna, mai ales seara cand toti ai casei se aduna si-si povestesc aventurile de peste zi. Ferestrele sunt astfel gandite incat sa ai o vedere nestingherita spre afara in orice colt te-ai aseza. Iar cele de sus, din dormitoare, iti ofera darul stelelor de pe cer in fiecare seara si caldura primelor raze de soare in fiecare inceput de zi.

Lemn, mult lemn peste tot, pana si in baie, asa cum ii sta bine oricarei case de la munte. Decoratiuni simple, asternuturi de calitate in nuante potolite, lumina naturala cat cuprinde, tonuri calde care te imbratiseaza si, din cate vad, niciun televizor. Imaginea livingului vazuta de pe scara transmite starea aceea numita de francezi “BIEN-ÊTRE”. O bucurie de a fi. Este o amenajare extrem de bine dozata intr-un spatiu de sub o suta de metri patrati. Cui ii trebuie mai mult?

cabana1cabana2cabana3cabana4cabana5cabana6cabana8

Tags:,

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.