DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Niagara-on-the-Lake

HPIM8103 HPIM8173

Niagara-on-the-Lake este adesea descris ca fiind cel mai frumos oras din Ontario, Canada.  Orasul lui George Bernard Shaw este de fapt un sat bine conservat din secolul al 19-lea, cu hanurile sale fermecatoare, restaurante de lux si arhitectura eleganta. Este inima regiunii vinului din Ontario. Gazda generoasa pentru teatrul de inalta clasa, prin “Festivalul Shaw” , din aprilie pana in noiembrie, acest oras este unul din preferatatele mele. Festivalul se desfasoara in trei teatre din centrul orasului: in sala consacrata festivalului, la teatrul Royal George si teatrul Court House , iar repertoriul e ales de una dintre companiile celebre de management.  “Colectia” de regizori si actori rezidenti si oaspeti e considerata una dintre cele mai bune din lumea anglo-saxona.

Niagra-on-the-Lake are o istorie lunga si distinsa, a fost initial cunoscut sub numele de Butlersburg, in onoarea  colonelului John Butler. Orasul a primit un statut oficial in 1781, cand a devenit cunoscut drept Newark, un fort militar britanic si refugiu pentru loialistii britanici fugiti din Statele Unite in urma revolutiei americane. Mai tarziu, numele lui a fost schimbat, de data aceasta in Niagara. Niagara a fost numita prima capitala a Canadei de Sus (acum provincia Ontario), si primul parlament provincial a fost convocat la Navy Hall in 1792 de locotenentul-Guvernatorul John Graves Simcoe. In anii 1880, orasul a fost redenumit ca Niagara-on-the-Lake, pentru a evita confuzia cu Niagara Falls. Partea centrala este mentionata ca “Old Town” sau vechea Niagara.

 De asemenea, acest oras este gazda perfecta pentru cumparaturi de tip boutique, hoteluri pline de farmec si situri istorice. La doar cateva minute de la Niagara Falls, Niagara-on-the-Lake este un loc fascinant unde poti simti cu adevarat sentimentul autentic al “Niagarei”. Plimbarea in cartierul comercial frumos amenajat cu buticuri unice, cafenele in aer liber, precum si luarea unei mese sunt placeri accesibile. Designul unic si senzatia de “ulita” pe care o reflecta centrul orasului reprezinta o revenire la epoca in care masinile nu au controlat proiectarea oraselor noastre, cand comunitatile au fost construite suficient de strans pentru ca oamenii – in special copii si batrani – sa poata merge in cele mai multe locuri in siguranta, cand locurile de munca, scolile si locurile de joaca erau toate la cativa pasi distanta.

In oras, nu ai nevoie de masina.  O bicicleta sau picioarele tale sunt de ajuns. Orasul Niagara-on-the-Lake te va capta cu strazile cu siruri de copaci din centrul vechi, care sunt inguste, au curbe delicate si includ trotuare pe ambele parti. Aceasta combinatie esentiala are un rezultat minunat: calmarea traficului la un ritm mai civilizat, oferind un mediu sigur si placut pentru pietoni. Frumoasele case vechi, umbrite de copaci , atesta prosperitatea cetatenilor.  Si toate aceste minunatii le poti admira si dintr-o sareta eleganta, pe care o poti lua din fata hotelului  “Prince of Wales”.

Astazi, la  peste doua sute de ani de la infiintare, Niagara-on-the-Lake etaleaza multe atractii incluzand situri istorice – Fort George si Muzeul Historical Society, portul de agrement, districtul de afaceri si pentru cumparaturi, terenuri de golf, parcuri  frumoase, piete agricole de renume, fabrici de vin cunoscute in intreaga lume , mai ales pentru “ice wine”. Orasul atrage mii de vizitatori, care se plimba pe strazile vechi, se bucura de confortul hotelurilor elegante parca desprinse din alte epoci, de placerea de a lua masa in multele si variatele restaurante, si, chiar daca pentru putin timp,se pot bucura de o calatorie inapoi in timp. Elegant, istoric si celebru, cel mai frumos oras din Canada, Niagara-on-the-Lake, ofera rezidentilor si vizitatorilor acces la o calitate de neegalat a timpului petrecut aici.

DSC_1282HPIM8139HPIM8159HPIM8184HPIM8182HPIM8187 HPIM8163 HPIM8166 case10 HPIM8174 HPIM8128 HPIM8161 HPIM8157 HPIM8177 HPIM8111 HPIM8189 HPIM8143 HPIM8154 HPIM8149Sursa: Arhiva Personala.

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.