DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Le Moulin de l’Abbaye, hotelul romantic cu obloane albastre

le moulin11

In sud – vestul Frantei, in localitatea Brantome din regiunea Dordogne, se gaseste unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Europa, Moulin de l’Abbaye. Construit in jurul unei vechi mori de apa, hotelul cu obloane albastre de lemn si peretii imbracati in iedera, este inclus in grupul exclusivist al “Relais Chateaux” si are trei restaurante autorizate Michelin.

Locatia pe malul raului, cu vedere la dealurile verzi, terasele pline de flori, camerele decorate in stil clasic frantuzesc, fac din Moulin de l’Abbaye una dintre cele mai cautate locatii pentru nunti, luni de miere, alte ocazii speciale, dar si pentru weekenduri de relaxare. In Brantome, una dintre localitatile inscrise in circuitele turistice de top din Franta, se poate ajunge cu masina din Bordeaux, oras aflat la 150 de kilometri distanta. Cat timp va aflati in Brantome, va puteti bucura de o plimbare pe rau, in canoe, puteti vizita Manastirea Benedictina care dateaza din anul 769, puteti admira arhitectura splendida, o combinatie intre stilul medieval si cel renascentist. Daca va prinde ziua de vineri in zona, profitati si mergeti in piata ambulanta.

In imprejurimi gasiti castele incantatoare, precum Chateau de Jumilhac sau Chateau de Bourdeilles. Nu uitati acasa aparatele de fotografiat pentru ca intreaga zona merita imortalizata si aratata prietenilor.

Despre romanticul Moulin de L’Abbaye, va mai spun ca este inchis intre mijlocul lui noiembrie si inceputul lui februarie. Daca va ganditi sa luati pranzul sau cina la unul dintre cele trei restaurante, este recomandabil sa faceti o rezervare pentru ca multi alti turisti sau localnici au ganduri asemanatoare cu ale voastre. Este un mic castel bun de pastrat in memorie daca va veti afla vreodata in sud-vestul Frantei. Merita chiar si o vizita de jumatate de zi in situatia in care programul sau finantele nu va permit mai mult. Sper sa va placa fotografiile si sa va ghideze pasii spre acest loc minunat.

le moulinle moulin8le moulin11le moulin6le moulin10le moulin1moulinle moulin4le moulin2le moulin9

sursa foto: aici

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.