DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Kinsale, perla Irlandei

Kinsale, County Cork, Ireland

Batrana Irlanda este o atractie pentru oamenii din intreaga lume, fie pentru peisaje, fie pentru festivaluri, fie pentru celebra bere Guiness, fie pentru gastronomie, dar mai ales pentru atmosfera. Americanii o numesc “tara rece, cu oameni calzi.” Emblematic pentru acest colt de lume este oraselul Kinsale, recunoscut ca unul dintre cele mai pitoresti si mai vechi  din Irlanda, dar care este de asemenea renumit pe plan international pentru numarul si calitatea restaurantelor sale. Acesta este declarat capitala gastronomica a Irlandei, cu unicele sale cafenele, baruri si restaurante care satisfac fiecare gust si buget.  Oricat de relaxanta sau activa doresti sa fie vacanta, Kinsale ofera oportunitatea de a face lucrurile in propriul ritm.

Una dintre placerile simple cand vizitezi Kinsale este de a rataci pe strazile sale inguste, intortocheate si pline de culoare, arome si viata. Kinsale mai este recunoscut si ca orasul cu strazi de poveste. Sa savurezi bogatia si aromele meniurilor ispititoare. Sa savurezi delicatese locale si arome internationale. Sa vizitezi galeriile de arta sau sa patrunzi in istoria orasului. Portul este pazit de doua cetati fortareata in forma de stea, construite in secolul al XVII-lea. Charles Fort este un “must see” si fortareata James Fort care ofera o panorama spectaculoasa a portului.

Daca tot suntem pe stancile acoperite cu stejari, atunci Castelul Desmond (“Inchisoare franceza”), din secolul XVI trebuie vizitat, pentru ca astazi el gazduieste muzeul Vinului. Desmond Castle in partea de sus a dealului a fost o data o casa vamala. Tribunal vechi si Biserica Sf. Multose, acesta din urma construit in secolul al 13-lea si inca in uz, sunt, de asemenea, obiective de vizitat. Exista un traseu turistic semnalizat sau te poti inscrie in unul din tururile locale pe jos. Dar cel mai tentant e sa faci o excursie in aceasta regiune pentru a admira un peisaj magnific stancos. In apropiere se afla epava Lusitaniei, care a fost scufundata in 1915 cu o pierdere de peste 1500 vieti. Garretstown si Garrylucas sunt doua plaje din apropiere de Kinsale, care merita vazute, iar daca vremea iti permite poti sa faci plaja.

Orasul Kinsale a fost unul din porturile importante in comertul cu vin inca din 1412. Pentru cei care isi imagineaza un pahar de ceva dupa o vizita la Muzeul Vinului, exista o “bijuterie ascunsa” de un restaurant – bar de vinuri, aproape de castel, asa numitul Crockpots. Dupa succesul din restaurante, a venit o perioada in care breslele de arta si meseri au inflorit in Kinsale. Ceramica, argint, aur, lumanari, sticlarie sunt toate fabricate in oras, in timp ce alte domenii artistice ca sculptura, pictura in toate mediile, ceramica si fotografia sunt bine reprezentate de talentatii artisti locali.kinsale,ireland

Atractii combinate dintr-un port, strazi cu case de poveste si padurile de stejar, iar in ultimii ani terenurile de golf fac din aceast oras o destinatie la nivel mondial.  Kinsale a fost o importanta baza navala engleza in secolele XVII si XVIII. Se stie ca inclusiv cei care ar fi luat parte la luptele pentru independenta in America si-au construit navele aici folosind lemn din padurile de stejar din jur. Kinsale era considerat ca unul dintre cele mai fortificate porturi din lume. Dupa stabilirea forturilor de la nord si sud, Kinsale a ramas un oras garnizoana si port serios pentru peste 300 de ani, lasand o mostenire de arhitectura georgiana si victoriana unica. Astazi Kinsale este unul dintre orasele cele mai pitoresti, populare si cu o bogata istorie de pe coasta de sud vest a Irlandei. Vizitatorii din Kinsale sunt captivati de pitorescul orasului, cu tarmul lung, cu micul port plin de yachturi, cu ingustele strazi serpuite si viu varuite, case cu flori si geamuri mici. La putini kilometri de Cork, Kinsale marcheaza poarta de acces spre pitorescul” West Cork “si este ideal plasat pentru yachturile care vin din America si gasesc aici primul port sigur dupa mii de mile marine strabatute. E unul din locurile din lumea asta unde merita sa ajungi macar o data in viata si sa te reintorci cu mintea de mii de ori!

Kinsale, County Cork, Ireland1 Kinsale, County Cork, Ireland2 Kinsale, County Cork, Ireland4 kinsale_1 Kinsale, County Cork, Ireland7 kinsale Kinsale, County Cork, Ireland6 Kinsale, County Cork, Ireland8 Kinsale, County Cork, Ireland3Sursa:www.cew.iewww.tumblr.com;www.pinterest.com

kinsale..

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.