DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Keukenhof – cea mai frumoasa gradina de primavara

 

 

Cea mai frumoasa gradina de primavara din lume este gradina Keukenhof din Olanda. Peste sapte milioane de lalele, narcise si zambile ofera un spectacol vizual unic pe o suprafata de 32 de hectare. Superbul parc implineste 66 de ani, iar 2015 este declarat anul Van Gogh la Keukenhof. Evenimentul are loc la 125 de ani de la trecerea in nefiinta a faimosului pictor olandez, de aceea sezonul a fost deschis printr-o ceremonie la care a participat Willem Van Gogh, un membru al familiei.

lalele1

Artistii gradinari au aranjat un spatiu de 250 de metri patrati, in care cateva dintre tablourile cunoscute ale lui Van Gogh sunt recompuse din lalelele care-i poarta numele. Exista si o gradina Selfie in care cateva dintre autoportretele celebrului impresionist sunt reprezentate tot cu ajutorul florilor.

Este un motiv in plus sa vizitati parcul Keukenhof daca aveti drum prin Olanda pana pe 17 mai. Organizatorii se asteapta sa fie vizitati anul acesta de peste 800 000 de turisti din o suta de tari. Keunkenhof este situat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, iar biletul de intrare costa 16 euro pentru un adult sau 13, 5 euro daca faceti parte dintr-un grup mai mare.

Veti gasi acolo aranjamente deosebite, multe gradini inspirationale care va pot da idei bune de aplicat acasa, dar si gradini istorice. Pentru copii, o vizita intr-un asemenea loc de vis, va fi, de asemenea, o incantare pentru ca parcul e plin de animatori si de personaje din desene animate construite din flori.

Puteti cumpara bulbi de lalele, buchete de flori proaspete, ghivece si unelte pentru gradina.

Pe 9 si 10 mai, puteti participa la un alt eveniment special, “Romance at Keukenhof”. Organizatorii promit sa recreeze o atmosfera de secol XIX, cu zeci de cantareti si mici orchestre de muzica clasica performand in fiecare colt al parcului, cu actori si pictori imbracati in costume traditionale. Ce poate fi mai frumos decat sa va delectati cu acordurile muzicii clasice in timp ce va plimbati printre cele mai colorate flori, elogiate de o lume intreaga?

lalelelalele2lalele3lalele4lalele5keukenhof4keukenhof6keukenhof2

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.