DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Hameau des Baux, refugiul din Provence

Un loc in care sa te pierzi si dupa aceea sa te regasesti, cam asa este Hameau des Baux, un mic hotel din incantatorul sud al Frantei.  Ascuns in Paradou, un satuc atat cat trebuie de aproape, dar si de departe, de localitatile vedeta din Provence si de pe Coasta de Azur, Hameau des Baux are tot ce ii trebuie: imprejurimi de vis, intimitate, lux neostentativ, confort si servicii de 5 stele. Plus parfum de levantica si fosnet de maslini, dar si o colectie de masini de epoca. Unele pot fi inchiriate pentru excursii tihnite intr-o companie placuta sau hai-hui, de capul tau, atunci cand ai chef sa fugi putin de lume.

Hotelul are doar 20 de camere, amenajate intr-un stil clasic – contemporan. Adica suficient de modern cat sa nu uiti de tot in ce secol te afli, dar si potrivit de elegant incat sa nu deranjeze fatadele vechi de cateva sute de ani. Intr-o singura curte se gasesc mai multe cladiri, toate renovate cu grija. Nu lipsesc piscina, cateva terase si nici WI-FI-ul daca tii mortis sa verifici Facebookul, whatsappul sau emailul.

Paradou este un sat cu putin peste 1 500 de locuitori, inconjurat de parcuri naturale si zone geografice protejate. De acolo, ai 200 de kilometri pana la aeroportul din Nisa si 70 de kilometri pana in Aix-de-Provence.  Minunatul Saint Remy de Provence se afla la doar 10 kilometri distanta, iar Arles se afla, de asemenea, in apropiere.

Hameau des Baux poate fi baza perfecta pentru o excursie mai lunga in sudul Frantei, daca ai mai mult timp la dispozitie si destui bani (camera costa intre 300 si 400 de euro pe noapte). Poate fi insa si un popas relaxant de o seara sau doua intr-un weekend pe care ti-l doresti altfel.

Au si “late breakfast” la Hameau des Beaux. Mare avantaj, as zice. 🙂  Iar in camionul albastru pe care-l poti vedea intr-una din pozele de mai jos,  gasesti mancare, cafea si vin toata ziua. Asa ca s-ar putea sa-ti vina sa nu mai pleci de acolo. Macar pentru 24 de ore.

 

 

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.