DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Gradina plutitoare

floating fortressUn cuplu de canadieni a parasit viata la oras dorind sa traiasca pe o colorata grila plutitoare, care sa le fie si casa si gradina, dar si un loc unde visele lor sa prinda contur. Wayne Adams si Catherine King au creat un flotor complet auto-sustenabil pe care l-au numit “Liberty Cove”. Aceasta ciudata proprietate este alcatuita din 12 platforme – unele sunt structuri din lemn, unde se afla casa, solarii si spatii de locuit, toate interconectate prin podete. Casa plutitoare reprezinta si un refugiu excelent din calea animalelor salbatice, care i-au determinat sa renunte la a mai creste gaini si alte pasari de curte.

Structura plutitoare roz cu turcoaz, de pe coasta Tofino, Columbia Britanica, a fost construita incepand cu anul 1992, iar cuplul, care are doi copii, a reusit sa obtina premiul pentru “casa anului”. Wayne Adams si Catherine King traiesc pe propria lor insula plutitoare chiar din anul 1992 si nici prin cap nu le trece sa paraseasca aceasta oaza. Ei sunt atat artisti cat si pasionati de gradinarit, Adams este sculptor si King, o balerina pensionara,care iubeste pictura, scrisul si muzica. Desi traiesc pe o insula, apa vine de la o cascada din apropiere in timpul verii, iar o alta parte este colectata din ploi in timpul iernii. Acest duo dinamic adora  sa creasca pesti pentru prepararea mancarii si sa creasca propriile legume in gradina plutitoare, care are si cinci sere. Intreaga insula este proiectata pentru a folosi energia produsa de o serie de 14 panouri solare si un generator de energie fotovoltaica. Acest sistem de casa si gradina plutitoare ofera proprietarilor o independenta aproape totala si hrana naturala. Cele 5 sere produc legume si fructe tot timpul anului. De fapt, acest sistem s-a autosustinut in sine in ultimii 20 de ani.

Casa plutitoare se poate si vizita. Mai multe detalii gasiti pe inhabit.

floating fortress5 floating fortress2 floating fortress7 Gradina plutitoare3 Gradina plutitoare2 Gradina Plutitoare4 floating fortress3 floating fortress4 floating fortress6

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.