DIN LUMEA LARGACase si calatorii din lumea larga

Giethoorn, un sat de basm in Olanda

giethoorn1

Localitatea olandeza Giethoorn seamana cu un sat de basm. Este situata  in mijlocul unei rezervatii naturale, De Wieden, si este brazdata de canale vechi de secole. Casele si fermele din secolele XVIII – XIX sunt construite pe mici insule din mijlocul lacurilor, conectate prin poduri rustice de lemn, cu acoperisuri fabricate din stuf  si fac din fermecatoarea asezare rurala din Olanda o vedere aievea din cufarul cu amintiri al bunicii.  O oaza de verdeata, printre canale si lacuri, o imagine rurala-sofisticata si boema.

Giethoorn a devenit cunoscut abia după 1958, cand regizorul olandez Bert Haanstra a filmat aici faimoasa sa comedie “Fanfare”. Neexistand trafic motorizat, modalitatile de a descoperi farmecul satului sunt plimbarile cu barca pe canalele inguste sau cele cu bicicleta, ratacind pe pistele care serpuiesc prin peisaje de basm. Vara, aici te poti rataci intr-o lume pe care cu greu o mai poti gasi in lumea civilizata. Explozia de flori, arhitectura caselor, centrul satului cu o singura alimentara si un loc unde sa bei o cafea te vor purta in “timpurile bune” ale omenirii cand linistea si armonia domneau. Asa ca merita sa strabati cei 120 de kilometri de la Amsterdam pe A6, un drum fabulos in sine, intinzandu-se de-a lungul golfului pentru a ajunge aici.

unde4 unde5 giethoorn Giethoorn GiethoornSursa foto: Facebook;www.tourismontheedge.com;myblogsantai.blogspot.com;www.theamazingpics.com.Giethoorn

Add a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.